Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Citi raksti

Kādēļ talantīgi cilvēki pamet Latviju? Atbild numeroloģe

© Raitis Plauks, f64

Banāls kļuvis latviešu salīdzinājums ar sprīdīšiem, kuri dodas pasaulē meklēt savu laimīgo, izsapņoto zemi. Numeroloģe Ineta Ventniece nenoliedz, ka sava daļa patiesības teicienā ir gan, jo ne vienmēr dzimtenē visiem klājas vislabāk.

Tomēr nebūt ne lielākajai daļai iedzīvotāju vajadzētu pamest Latviju labākas dzīves meklējumos, jo daudzus veiksme gaida tieši šeit. Būtiski ir vispirms apzināties, ko cilvēks grib izdarīt, kāds ir viņa mērķis.

Kāpēc viņi aizbrauc?

Alekss Dubass Latvijā bija radio dīdžejs un iekūlās pat kriminālos skandālos. Tagad viņu varam dēvēt par bijušo rīdzinieku. Viņš ir iedzīvojies Maskavā un kļuvis par pazīstamu radio un TV raidījumu vadītāju. Un uzrakstījis pirmo stāstu grāmatu. Gaumīgu grāmatu.

Arī sportistes karjeru beigusī vieglatlēte Ineta Radeviča pašlaik dzīvo Maskavā. Tur ir viņas ģimene.

Modes mākslinieks Dāvids kursē starp Latviju un Ķīnu. Tur dzīvo viņa dēls Bruno, un Dāvids uzskata, ka biznesam Ķīnā ir lieliskas iespējas.

Vai atceraties Ladybird – izskatīgu un vienubrīd itin zināmu dziedātāju Latvijā? Īstajā vārdā – Tatjana Šihmuratova. Viņa uzturoties Lielbritānijā. Cik zināms, dziedātājas karjeru jaunā sieviete tur neveido.

Aktieriem Agnesei Zeltiņai, Ivaram Kalniņam un Arnim Līcītim jau daudzus gadus ir projekti ārpus Latvijas.

Viņi nav vienīgie, kuri vai nu ir atstājuši Latviju pavisam, vai uz ilgāku laiku, vai arī dzīvo biežos pārbraucienos, uz koferiem. Latviju pametuši apmēram 200 tūkstoši cilvēku, un tuvākajos gados prom varētu doties vēl 100 tūkstoši, bet citi turpretim pārceļas uz dzīvi šeit. «Praktiskā Astroloģija» noskaidro, kas varētu būt tas dzinulis, kurš liek pakot ceļasomas un lidot – mūsējiem uz Angliju, Īriju, Krieviju vai Vāciju, bet, piemēram, ķīniešiem, uz Latviju.

Vispirms – mērķis

Ineta Ventniece stāsta, ka pie viņas konsultēties nāk gan tādi cilvēki, kuri plāno emigrēt vai uz laiku pastrādāt citā valstī, gan arī tie, kuri jau iedzīvojušies svešatnē un vēlas noskaidrot, vai tā ir īstā vieta. «Ir jāzina, ko cilvēks var darīt konkrētajā valstī un ko viņš grib sasniegt,» uzsver numeroloģe. Vienam nebūs iebildumu strādāt fermā, un viņš necentīsies pēc kaut kā vairāk. Piemēram, vadītāja tipa cilvēks gribēs izsisties, izrauties un, visticamāk, to izdarīs. Kāds vēlēsies justies emocionāli labi. Vēl kādam mērķis būs tikai nopelnīt.

Dzīves skaitlis

Vērtējot cilvēka saderību ar valsti, pilsētu vai citu apdzīvotu vietu, dzīves skaitlis tiek salīdzināts ar valsts (pilsētas utt.) vibrācijām. Piemēram, Latvijai atbilst skaitļa 8 vibrācijas, enerģētika. Ja cilvēka dzimšanas datu summa arī ir astoņi, varētu teikt, ka viņam Latvija ir karmiska valsts. Viņam šeit vajadzētu justies labi.

Cilvēkam ar dzīves skaitli 4 piemērota būs arī Francija jeb astotnieks, kam ir tādas pašas vibrācijas kā Latvijai. Un nereti notiek tā, ka cilvēks nekad nav tur bijis, bet neapzināti tiecas: meklē literatūru, klausās mūziku, skatās filmas, pēta ceļvežus. Vai arī paziņo – man Francija patīk, un viss.

Amerikas jeb divnieka enerģētika ir balstīta uz jūtām izjūtām, emocijām. Uz Ameriku izteikti sievišķīgam cilvēkam (jāatgādina, ka vīrietim var piemist sievišķā, bet sievietei – vīrišķā enerģētika) braukt nevajag, dzīvošanai tur nepieciešama spēcīga enerģētika. Cilvēkam ir jāzina, ko viņš grib. Amerikai piestāvēs cilvēki, kuriem matricā ir trīs un vairāk vieninieku. Amerika prasa aktivitāti un dzīves sparu. Pretējā gadījumā Amerika var salauzt. Un tad glābiņš tiek meklēts narkotikās, alkoholā un citās atkarībās.

«Daudzi apgalvo, ka viņiem patīk Itālija. Itālijas matricu raksturo temperaments, emocijas, izjūtas. Tie, kuriem matricā būs vairāki divnieki, Itālijā spēs lieliski adaptēties, bet tie, kuriem emocijas nav noteicošas, tur labi nejutīsies. Ja matricā ir trijnieki, cilvēki ļoti labi jutīsies valstīs, kur emocijas ir neitrālas. Piemēram, Vācijā un Austrijā. Tādu raksturojumu šīm valstīm piešķir trijnieka vibrācijas. Trijnieks numeroloģijā nosaka arī visu lietu sakārtotību, pedantismu, pievēršanos detaļām. Jo vairāk trijnieku ir matricā, jo cilvēki būs atturīgāki emocijās, neuzbāzīgāki, un Itālija viņiem šķitīs par skaļu. Itālijā valda sievišķā enerģētika, ir vērts pieminēt kaut vai turienes modes mākslu un dizainerus! Arī Londonai piemīt šāda enerģētika,» skaidro Ineta Ventniece.

Enerģijas potenciāls

Nākamais matricā jāvērtē cilvēka enerģijas potenciāls, ko varētu dēvēt par raksturu, dzīves sparu. To var izvērtēt pēc vieninieku skaita matricā. Tiek uzskatīts, ka, sākot ar trim vieniniekiem, cilvēks ir kosmopolītiskāks un ļoti labi iederas lielvalstīs, viegli pielāgojas apstākļiem, kuros atrodas. Ja numeroloģiskajā matricā būs četri vai pieci vieninieki, tad cilvēks labi jutīsies visur, bet, iespējams, mazāk komfortabli – nelielās valstīs. Dzīvojot Latvijā, viņš gribēs attīstīt pārrobežu biznesu, jo enerģijas ir pārpārēm.

Jo mazāk vieninieku, jo nekomfortablāk lielā valstī jutīsies cilvēks. Ja pašam enerģētika ir neliela, tad dzīvošanai der, piemēram, mūsu pašu mazā Latvija.

Savukārt tas, kuram matricā divi vieninieki, var pielāgoties visam, visiem un visur.

Dvēseles vecums

Tāpat numerologi vērtē dvēseles vecumu. Tam atbilst dzīves skaitlis: vieninieks ir pavisam jauna, bet devītnieks – vieda, daudz pieredzējusi dvēsele. Jo jaunāka dvēsele, jo mazāk tā gribēs atstāt ligzdiņu, kurā piedzimusi, kaut ko kardināli mainīt. Ja vieninieks ir dzīves skaitlī, tad, iespējams, cilvēks būs bailīgāks, nemēģinās izaicināt likteni, neizrausies no ierastās vides.

Komforta līmenis

Ja piedzimstot iedotais komforta līmenis būs ļoti neliels, cilvēks būs aktīvāks, nevarēs nosēdēt uz vietas un pieņems lēmumu par labu aizbraukšanai. Viņš nav spējīgs ilgstoši uzturēties vienā vietā, visu laiku gribas būt kustībā.

Papildu faktors ir arī vārda un uzvārda ciparu summa, ko var ņemt vērā, izvērtējot iespējamo mītnes valsti. «Neko nevar skatīties atrauti, visi faktori ir jāvērtē kompleksi,» uzsver numeroloģe.

Latvija nav Rīga, un pretēji

Latvijas vibrācijas atbilst skaitlim 8, bet Rīgas vibrācijas – piecniekam. Pāra un nepāra cipari «draudzēties» negrib, tāpēc Latvija atšķiras no Rīgas un disonē ar galvaspilsētas vibrācijām.

Ļoti daudz laucinieku brauc uz Rīgu, jo lielai daļai no viņiem nav piemērota enerģētika, lai dzīvotu laukos. Un Rīgas piecnieks ir viens no naudas cipariem, tas nozīmē, ka pastāv iespēja nopelnīt. Jauna meitene ar daudziem vieniniekiem un septītnieku matricā slikti jutīsies mazpilsētā, viņa rausies uz Rīgu. Ja viņa nevarēs likt lietā savu enerģiju, enerģētisko potenciālu, tad sāksies problēmas ar veselību, jo apslāpēta spēcīga enerģētika cilvēku «apēd». Toties cits lauku meitēns ar vāju enerģētiku labprāt nolīdīs kādā Latvijas nostūrīti un nevēlēsies, lai viņu pamana.

Londonai arī piemīt piecnieka vibrācijas. Iespējams, tāpēc daudzi aizbraucēji neapzināti cer Londonā dabūt to pašu, ko varētu iegūt Rīgā. Doma par peļņu tālās zemēs varētu būt vien mirklīgs impulss. «Varbūt ne visiem lauciniekiem nevajag braukt uz ārzemēm, iespējams, labāk pārcelties uz Rīgu vai tuvāko lielāko pilsētu,» iesaka numeroloģe. «Uz dullo braukt nevajag, labāk pirms tam konsultēties ar astrologu vai numerologu. Man ir izdevies cilvēkus pārliecināt, ka labas iespējas ir arī uz vietas, ka var realizēt visus sapņus un nevajag braukt prom.»

Ko ķīnieši un maskavieši meklē Latvijā?

Jā, tiešām, ko viņi meklē?! Mums ir atšķirīgas kultūras, paražas, dzīves ritms, pat ēdieni. Un mēs paši? Svinam ķīniešu Jaungadu un lasām ķīniešu horoskopus... Ķīnai ir astotnieka enerģētika, tāpat kā Latvijai! Tātad šī ir mūsu karmiskā valsts. Daudzas ķīniešu ģimenes par dzīvesvietu izvēlējušās Ozolniekus pie Jelgavas. Ozolniekiem ir četrinieka vibrācijas, bet tā ir astotnieka jeb Latvijas atvasinātā vibrācija. Seši un astoņi savukārt ir pāra enerģētika, laikam tāpēc maskavieši raujas uz Latviju. Maskavai (un Krievijai) piemīt sešnieka vibrācijas.

Re, kā, cipari stāsta, kāpēc Latvija pievelk gan ķīniešus, gan maskaviešus. Šo teikumu vajadzētu uzskatīt drīzāk par teorēmu, kas vēl jāpierāda. Gribat – ticiet, negribat – neticiet!

PATIESI STĀSTI

Atradu karmisko valsti

Man neizskaidrojami patīk Islande. Nekad neesmu bijusi, bet vairākus gadus auklējos ar domu, ka gribu uz turieni aizlidot. Bjorka man nešķiet dīvaina, un esmu nopirkusi visus grupas «Sigur Ros» albumus. Nesen skatījos filmu par latviešiem Islandē un prātuļoju, vai tur jutīšos labi, kaut vai zivis šķirojot (jo mūsējie lielākoties nodarbojas tieši ar to), toties kā kompensāciju fiziskajam darbam ikdienā izbaudot islandiešu dzīves filozofiju?

Ineta Ventniece saciparo, ka Islande ir mana karmiskā valsts, tāpēc nav jābrīnās par to, ka mani turp velk. «Ja ietrāpi uz savu karmisko valsti, tad vari justies laimīgs un apmierināts un nodzīvot ilgu mūžu tur,» skaidro numeroloģe.

Kad pirmoreiz nokļuvu Sanktpēterburgā, iemīlējos šajā pilsētā. Zinu, filologi iebildīs – pilsētā neiemīlas. Sanktpēterburgas vibrācijām atbilst skaitlis 9, kurš ir arī manā matricā. Numeroloģe ieteic, ka man nevajadzētu izvēlēties šo pilsētu dzīvošanai, bet turp varu doties pēc mākslas un kultūras, baudīt tās intelektuālo aristokrātiskumu. Uz Pēterburgu mani vilinot tās intelekts.

Nomaini pilsētu, un viss izdosies!

Edmunds vairākus gadus dzīvoja Anglijā, Mančestrā. Kūlās kā pa pakulām, bet pirms dažām nedēļām pārcēlās uz Londonu. Viņa dzīves skaitlis ir 3, kas atbilst gan Anglijas (7), gan Londonas (5) enerģētikai. Anglija viņam spēj veiksmi ielikt klēpī, un viņš tur varētu būt ļoti laimīgs. Vīrietis ir tendēts uz kosmopolītisku dzīves uztveri, varētu labi justies lielās pilsētās un valstīs. Pēc matricas vērtējot, Edmunds varētu dzīvot arī Austrijā un Vācijā – valstīs, kuras asociējas ar kārtību un pedantiskumu.

Edmundu nomāc truls fizisks darbs, viņam vajadzīgs tāds, kurā var parādīt sevi, tajā skaitā likt lietā intelektu.

Numeroloģe vērtē – varbūt viņš varētu Londonā strādāt par modeli vai oficiantu, kur iespējams parādīt arī ārējos dotumus. Tas viņa būtībai būtu atbilstošāk, un jaunais vīrietis justos daudz labāk. Turklāt pašlaik viņam ir ļoti labvēlīgs periods, un, ja tuvākā gada laikā Edmunds neatradīs patīkamu darbu, tad nākamos 12 gadus viņam nekur nebūs labi, arī Rīgā ne. Pašlaik viņam ir ļoti daudz resursu, dzīves dotas iespējas nopelnīt lielu naudu. Visi trumpji ir viņa rokās.

Nedaudz vēlāk uzzinājām, ka Edmunds Londonā atradis oficianta darbu un jūtas apmierināts gan ar sadzīves apstākļiem, gan atalgojumu.

RĒĶINI PATS!

Dzīves skaitlis: dzimšanas datums+mēnesis+ gads. Reducē līdz viencipara skaitlim.

Enerģijas potenciāls, arī dzīves enerģija (garīgā un fiziskā), ar kādu dzīvojam: par to liecina vieninieku skaits matricā. Piemēram, dzimšanas datums ir 11.02.1981., tātad matricā četri vieninieki: 1+1+2+1+9+8+1= 23=2+3=5. Arī 11.02.1986. dzimušam cilvēkam matricā būs četri vieninieki: 1+1+2+1+9+8+6=10=1+0=1.

Dvēseles vecums: atbilst dzīves skaitlim. Jauna dvēsele, piemēram, vieninieks, divnieks, ir atvērtāka zinībām, par tādu mēdz teikt – viegla galva, gudra galva. Devītnieks ir vieda, veca dvēsele. Ja dzīves skaitlis ir 11/2 jeb meistara skaitlis, tad šo var uzskatīt par jaunu dvēseli, bet ar iepriekšējās dzīves pieredzi.

Komforta līmenis: to nosaka, izvērtējot matricas ciparu skaitu. Šajā publikācijā būtu sarežģīti izskaidrot, kā iegūst šo parametru.

Pilsētas, valsts vibrācijas: nosaka pēc latviešu alfabēta. Katram ciparam atbilst vairāki burti (1– A, G, Ļ, T, 2 – Ā, Ģ, M, U, 3 – B, H, N, Ū, 4 – C, I, Ņ, V, 5 – Č, Ī, O, Z, 6 – D, J, P, Ž, 7 – E, K, R, 8 – Ē, Ķ, S, 9 – F, L, Š). Ineta Ventniece piekodina – rēķinot izmanto tādu nosaukumu, kuru lieto ikdienā. Ja cilvēks saka «es dzīvoju Anglijā», tad jārēķina vārda «Anglija», nevis «Apvienotā Karaliste» vai «Lielbritānija» vibrācijas. Ja kāds konsekventi Ameriku dēvē par ASV, tad ciparos jāpārvērš tikai šie trīs burti. Latvijā dzimušajiem jāizmanto latviešu alfabēts, ārpus Latvijas dzimušajiem – vai nu latīņu, vai konkrētās valsts alfabēts.