Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Citi raksti

Katram savs jaunais 2013. gads

Jauns gads – jauna dzīve, mēs ar optimismu un cerību pilni sakām, sagaidot maģisko pusnakts stundu naktī no 31. decembra uz 1. janvāri.

Patiesībā daudz būtiskāka robežšķirtne no astroloģiskā skatījuma, kad vērts pārdomāt veco un vērst skatu nākotnē, ir tā dēvētā solārā gada sākums (tas mēdz sakrist arī ar cilvēka dzimšanas dienu).

Personīgā gada sākums

Solārā gada sākums ir brīdis, kad Saule apmetusi riņķi pa zodiaka apli un nonākusi tieši tajā pašā punktā kā cilvēka dzimšanas brīdī. Astroloģiski to dēvē par tranzīta Saules savienojumu ar natālās (dzimšanas) kartes Sauli. Šāds brīdis ir reizi gadā un nereti sakrīt ar cilvēka oficiālo dzimšanas dienu vai ir tuvu tai (dažās astroloģijas sistēmās gan solārā gada sākums var būt pavisam tālu no dzimšanas brīža).

Ja cilvēks vēlas zināt, kā piepildīsies viņa plāni; vai uzsmaidīs veiksme; notiks kas sengaidīts, tad jādodas pie astrologa un jāizveido solārais horoskops. Tā ir savdabīga matrica, kurā visa turpmākā gada laikā saglabājas tendences, kas iezīmējušās Saules atgriešanās brīdī. Planētas (izņemot Sauli, kam ir nemainīgs atrašanās grāds) atrodas citos grādos, zīmēs, «mājās», veidojot jaunas konfigurācijas un aspektus – tātad mūsu mazā dzīve kāda konkrēta gada ietvaros var absolūti nebūt līdzīga mūsu dzīvei kāda cita gada ietvaros. Solāro horoskopu parasti skata kopā ar dzimšanas horoskopu. Bet, ja natālā karte rāda to, ko mums paredzējis liktenis (virzienu, vietu dzīvē, iespējas, uzdevumus), tad planētu novietojums solārajā kartē katru gadu dod iespēju iejaukties lietu kārtībā un šo to piekoriģēt, sasniedzot iespēju maksimumu un likvidējot kļūdu sekas. Interesanti, ka, rēķinot solāro horoskopu, izmanto tās vietas koordinātas, kurā cilvēks atradies vai plāno atrasties savā dzimšanas dienā. Mēdz būt gadījumi, kad cilvēki speciāli dodas uz citu valsti šajā laika brīdī, lai labvēlīgi izmainītu savu likteni.

Noskaņojamies jaunai «programmai»

Ir svarīgi saprast, kad mūsu darbība nesīs veiksmi, bet kad aktivitātes radīs tikai nepatikšanas – uz to norāda planētu labvēlīgie un nelabvēlīgie aspekti solārajā kartē. Citiem vārdiem sakot, solārais horoskops parāda potenciāli labvēlīgākās sfēras attīstībai un izaugsmei, piemēram:

- pakāpiens karjerā, paaugstinājums, darba maiņa, profesijas maiņa;

- veselības nostiprināšana, izveseļošanās no kādas kaites;

- dzīves apstākļu maiņa, remonts, nekustamā īpašuma iegāde;

- jaunu attiecību sākšana; bērna piedzimšana; laulības;

- u.c.

Jau iepriekš zinot, kā virzīsies notikumi konkrētajā cilvēcisko attiecību sfērā (laulības, attiecības, mīlestība, karjera utt.), savu dzīvi var plānot efektīvāk. Ja labvēlīgajām pārmaiņām nepieciešamas paša cilvēka aktīvas darbības – tās arī veikt; ja vajag nogaidīt – atturēties no darbošanās; ja kaut kas, kā mēdz teikt, «uzkritīs uz galvas» – morāli sagatavoties. Tomēr jāatceras – astrologs gan palīdzēs noteikt solārā gada prioritātes, tomēr lēmums par konkrētu rīcību joprojām paliek katra paša ziņā! Piemēram, astrologs, izpētot natālo un solāro karti, neiesaka plānot pārcelšanos uz jaunu dzīvesvietu, jo šī sfēra rādās nelāga: iespējami naudas zaudējumi, parādsaistības, krāpšana un citas nepatīkamas lietas. Cilvēks var to uzklausīt, bet rīkoties pēc saviem ieskatiem vai vajadzības, attiecīgi varbūt kārtīgāk pārskatot līgumus, rūpīgāk izvēloties mākleri vai uzticot šo darījumu veikt kādam citam ģimenes loceklim. Ja ir iespēja, viņš var arī izlemt ar savu lēmumu nesteigties un nogaidīt labvēlīgāku periodu.

«Solārā dzimšanas diena» astroloģiskajā skatījumā ir ne tik daudz svētki, kā cilvēka noskaņošanās uz jaunu programmu; savu iespēju, vajadzību un interešu apzināšanās un to turpmākās realizācijas veidi. Katrs solārais gads ir sava veida noslēgts cikls, un, tuvojoties tā beigām, cilvēks saņem signālus, ka kaut kas ir noslēdzies un nāk atkal jauns periods ar jauniem uzdevumiem, problēmām, iespējām. Kaut arī no astroloģiskā skatījuma cilvēka dzīve zināmā mērā ir iezīmēta, tomēr ir pietiekami daudz vietas brīvajai gribai. Darbojoties noteiktā ietvara robežās, cilvēks var izmainīt situāciju maksimāli labvēlīgi, gūstot prieku par savu dzīvi un notikumiem tajā.

Vai varam ietekmēt likteni?

Pastāv uzskats, ka katra no 12 dienām pēc solāra jeb Saules atgriešanās simboliski atbilst sekojošā gada vienam mēnesim. Šīs dienas ir it kā sekojošā gada mikrocikls. Mēdz uzskatīt – kā cilvēks pavadīs šīs dienas, tā arī aizritēs turpmākais gads. (Šo likumu mēdz attiecināt arī uz brīdi pēc dzimšanas dienas, kas arī cilvēka dzīvē ir visnotaļ maģisks laiks, bet vairāk tas tomēr attiecināms uz solārā gada sākumu, kurš, kā jau minēts, var arī sakrist ar oficiālo datumu.)

Katrai dienai ir atbilstoša nozīme, sava tēma, kas sakrīt ar 12 zodiaka apļa mājām (jeb «namiem», «teltīm» – sektoriem, kas atbild par dažādām sociālajām sfērām):

1. diena = 1. mēnesis: jūs un jūsu personība, tās izpausmes; raksturs, izskats.

2. diena = 2. mēnesis: jūsu īpašums; nauda; ienākumi un tēriņi; resursi; vērtību sistēma.

3. diena = 3. mēnesis: komunikācija, kontakti, tuvākā apkārtne, intereses.

4. diena = 4. mēnesis: māja; ģimenes dzīve; lietu sākums un beigas.

5. diena = 5. mēnesis: izklaides; bērni; māksla; pieķeršanās.

6. diena = 6. mēnesis: darba apstākļi; slimības, veselība; mazie mājdzīvnieki.

7. diena = 7. mēnesis: iekšējā pasaule; laulības; partneri; atklātie ienaidnieki.

8. diena = 8. mēnesis: krīzes; pārmaiņas; sekss; slepenas darbības; mantojums.

9. diena = 9. mēnesis: karjera; intelektuālā dzīve; mācības; reliģija; ceļojumi; sapņi un ilgas.

10. diena = 10. mēnesis: profesija; priekšniecība; sociālie panākumi.

11. diena = 11. mēnesis: draugi; vēlmju piepildījums.

12. diena = 12. mēnesis: slepenie ienaidnieki; dažādi ierobežojumi; garīgie panākumi; iekšējā ceļa meklējumi.

Tās ir tēmas, kurām attiecīgajā dienā būtu jāpievērš īpaša uzmanība. Zinot to, jūs paši bez citu palīdzības varat maķenīt uzlabot savu dzīvi, pareizi nodzīvojot pirmās 12 dienas pēc solāra – savā ziņā jūs saliksiet noteiktas pieturzīmes visam nākamajam gadam, tā padarot to paredzamāku un tātad – arī saprotamāku un harmoniskāku. Turklāt visas šīs dienas vēlams pavadīt pēc iespējas labākā noskaņojumā, aizmigt un pamosties ar labām domām, mīlestību pret apkārtējiem un pilnasinīgu dzīves izjūtu.

(Līgo! Tālāko var likt atsevišķā blokā, uz fona vai kaut kā tā!)

Pirmā diena

Centieties šo dienu veltīt sev un savam mīļotajam cilvēkam (ja tāds ir). Padomājiet par savu raksturu, kā tas iespaido jūsu attiecības ar apkārtējiem. Atcerieties, ko esat izdarījis iepriekšējā gadā: ja ir, par ko sevi uzlielīt, dariet to! Ja esat izdarījis ko ne visai jauku – iekšēji atvainojoties, nožēlojiet savu rīcību, izlabojiet kļūdas un mēģiniet tās neatkārtot. Padomājiet, ko jums gribētos mainīt sevī un apkārtējā situācijā, apstākļos. Šī diena ir laba, lai kaltu nākotnes plānus. Šodien droši var domāt arī par fiziskās formas un izskata uzlabošanu un ķerties klāt pie savu labo nodomu īstenošanas. Kardināli mainiet savu tēlu, pierakstieties sporta nodarbībās vai sastādiet individuālo fizisko aktivitāšu sarakstu: tās noteikti dos jums spēku!

Otrā diena

Šo dienu galvenokārt veltiet uztura jautājumiem, ēšanas sistēmai, jo tieši tā būs enerģētiskā potenciāla uzkrāšanas (attiecīgi arī dzīvības spēku) pamatu pamats turpmākajā gadā. Tāpēc nenoslinkojiet un izveidojiet sev daudzveidīgu diētu, ko arī ievērosiet veselu gadu. Galvenais noteikums – lai tajā tiktu iekļauti vērtīgi un organismam vajadzīgi produkti. Šodien jāpadomā arī par finanšu jautājumiem: jāsavelk iepriekšējā perioda bilance un, tā sakot, jāpieņem jaunais budžets. Padomājiet arī par garīgajām vērtībām: iespējams, tās vajag pārskatīt un pārvērtēt.

Trešā diena

Īstais brīdis apziņas attīrīšanai un noderīgas informācijas ievākšanai. Šodien labi sākt apgūt ko pilnīgi jaunu jums līdz šim nepazīstamā jomā. Ja šodien negaidīti ar kādu iepazīsieties, šī tikšanās var būt perspektīva gan privātajā, gan arī profesionālajā plāksnē. Labi, ja sadzīves darbos jūs šodien atbalstīs tuvākie radi un kaimiņi. Radošo profesiju pārstāvjiem ieteicams uzsākt lietišķu saraksti, doties komandējumā vai sāk rakstīt fundamentālu darbu. Bet pats svarīgākais – šodien ir ļoti būtiski izveidot cilvēcisko attiecību stratēģiju nākamajam solārajam gadam, jo no tā būs atkarīgi jūsu panākumi gan personiskajā, gan sabiedriskajā dzīvē.

Ceturtā diena

Šo dienu veltiet vecākiem, īpaši mammai. Ja vecāki ir viņsaulē, apmeklējiet kapavietu, sakārtojiet ģimenes arhīvu un fotoalbumus. Par sliktu nenāks paprātot par garīgām lietām. Ja šajās pārdomās jums pievienosies bērni vai otra pusīte, tas nostiprinās jūsu ģimenes saites. Ieteicams labiekārtot savu mājokli; var pirkt vai pārdot nekustamo īpašumu. Diena piemērota ezotērisko zinību apgūšanai, garīgajām praksēm.

Piektā diena

Šī diena kā radīta aktīviem radošajiem meklējumiem. Veltiet to emocionālajām saitēm – pavadiet jaukus brīžus tuvu un uzticamu draugu lokā. Sarīkojiet svētkus sev un viņiem, liekot lietā savu fantāziju un artistiskumu. Ja ir bērni – dodieties kopā uz kādām atrakcijām vai izklaidēm! Ja šajā dienā jums kāds iekrīt sirsniņā, ziniet, ka šīs attiecības būs nopietnas un ilglaicīgas.

Sestā diena

Šī diena jāvelta savai veselībai: veiciet attīrošas procedūras un ievērojiet atslodzi. Šī ir atturības, pakļaušanās un pašdisciplīnas diena, tādēļ – nekādu pārmērību, arī emocionālajā un seksuālajā jomā ne! Darbā esiet cītīgi, koncentrējieties un īpašu uzmanību pievērsiet komunikācijai ar priekšniecību. Brīvo laiku veltiet savam mājdzīvniekam, ja jums tāds ir. Šī ir arī kalpošanas diena – jo vairāk mīlestības, rūpju, maiguma un pacietības izrādīsiet saviem tuvākajiem, jo vairāk to nākotnē saņemsiet atpakaļ.

Septītā diena

Ja esat precēts, šo dienu veltiet laulātajam draugam un pacentieties jūsu attiecības uzlabot, pacelt tās augstākā līmenī. Ļoti izdevīgi un perspektīvi var būt līgumi, kas saistīti ar darījumiem un partnerību. Savukārt strīdēties un izskaidroties ar kolēģiem gan šodien nepavisam nevajag. Dienu noslēdziet ar kādas izstādes vai mākslas galerijas apmeklējumu tuva cilvēka sabiedrībā.

Astotā diena

Laba diena, lai uz brīdi noslēgtos un vienatnē pārdomātu par dzīves un nāves noslēpumaino būtību. Meditējiet, tulkojiet sapņus, ja jums ir tādas dotības – naktī uz šo dienu tie ir zīmīgi. Ideāli, ja dienu iespējams pavadīt mājās un nerādīties vietās, kur pulcējas daudz ļaužu – var gadīties nepatīkamas situācijas. Ja esat drosmīgs cilvēks un nevēlaties mierīgu dzīvi, tad riskējiet, bet tas visnotaļ var nozīmēt, ka nākamā gada astotais mēnesis arīdzan būs ekstremālu situāciju piesātināts. Diena ir piemērota, lai risinātu mantojuma, kā arī sava budžeta jautājumus.

Devītā diena

Savukārt devīto dienu gan tieši būtu vēlams pavadīt sabiedrībā. Labs brīdis, lai dotos ceļojumā (arī uz tālām zemēm) vai vismaz kontaktētos ar citu tautību ļaudīm. Tāpat var arī uzsākt mācības. Paplašiniet savu redzesloku, palasiet kādu filozofiska vai reliģiska satura grāmatu. Veltiet laiku labdarībai. Dienas garumā centieties uzturēt možu garu un vairāk smaidīt – tad arī veiksme neies jums secen.

Desmitā diena

Diena piemērota tālejošiem plāniem. Pievērsieties karjeras un privātās dzīves jautājumiem. Padomājiet par savu reputāciju; par to, kā uzturēt autoritāti. Ja jūsu godkārīgās vēlmes būs labdabīgas, nākotnē varat cerēt uz veiksmi. Vēlams padomāt arī par profesionālā līmeņa paaugstināšanu vai pieredzes pārņemšanu no vecākajiem kolēģiem. Neaizmirstiet sazināties ar vecākiem, vecvecākiem un palīdzēt viņiem.

Vienpadsmitā diena

Laiks mest prom visu veco un nevajadzīgo! Īpaši tas attiecas uz novecojušiem principiem un stereotipiem. Mainiet uzvedības manieres, tomēr nekrītiet galējībās! Tiecieties pēc jaunām draudzības saitēm, kas balstītas garīgā saskaņā, tomēr neaizmirstiet arī par vecajiem, uzticamajiem draugiem un, ja nav iespēju satikties, vismaz piezvaniet viņiem. Šī diena labvēlīga sociālā statusa maiņai: var pieņemt citas valsts pilsonību, mainīt ticību, laulāties utt. Ja šajā dienā no ierindas iziet elektroierīces, labāk pašam tās neremontēt – iespējamas traumas. Vispār šī diena var būt dažādu sakritību un negaidītu pārsteigumu pilna.

Divpadsmitā diena

Šī diena piemērota, lai cīnītos ar kaitīgajiem ieradumiem un slepeniem netikumiem. Dienas gaitā mēģiniet nedomāt par to slikto, kas ar jums noticis pagātnē. Šodien ir arī lieliska iespēja «izvest tīros ūdeņos» savus ienaidniekus un nelabvēļus. Ļaujieties meditācijai, kas palīdzēs novērst bailes, kompleksus un pat slēptas slimības. Šodien nevienam nedrīkst atteikt palīdzību. Labākās zāles pret uzmācīgām, uztraucošām domām būs klasiskās mūzikas koncerta apmeklējums kopā ar mīļoto. Ticīgajiem cilvēkiem šodien jādodas uz baznīcu, skeptiķiem un ateistiem vēlams gremdēties pārdomās par esības noslēpumiem un kosmosa harmoniju, kā arī par savu pašreizējo karmisko iemiesojumu.