Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Citi raksti

Jaunais alus “Staburags Īpašais” tiek ražots no bioloģiski audzētiem apiņiem un ir bez glutēna

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme, tā pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta. © Publicitātes foto

Kopumā alus "Staburags" attīstībā šogad plānots ieguldīt ap 100 tūkstošiem eiro

Pašmāju alus darītava “Lāčplēsis” uzsākusi ražot jaunu alu “Staburags Īpašais”, kas tiek ražots no bioloģiski audzētiem apiņiem un bez glutēna. Šis ir īpašs lāgera gaišais alus no īpašiem bio apiņiem, kas vislabāk atbildīs augstvērtīga alus cienītāju prasībām. Jāmin, ka alus "Staburags" ir viens no retajiem aliem Latvijā, kas tiek ražots no bio apiņiem. Alus darītava turpina investēt jaunā zīmola attīstībā un šogad plānots ieguldīt ap 100 tūkstošiem eiro.

"Staburags" sērija ir alus darītavas "Lāčplēsis" lepnums, kas gada laikā kopš tā ražošanas uzsākšanas ir sasniedzis teicamus pārdošanas rezultātus un kļuvis ļoti iecienīts savā kategorijā. Turpinot veiksmes stāstu, "Staburags" paplašina produkciju ar jaunu alu. Tā izgatavošanā izmantoti apiņi, kas audzēti ekoloģiskā saimniecībā. Ar bioloģiski audzētu apiņu izvēli alus meistari vēlreiz uzsver alus "Staburags" augstvērtīgo izejvielu kvalitāti un produkta izsmalcinātību.

Uldis Vērsis, alus darītavas "Lāčplēsis" alus meistars: "Alus "Staburags" ir jaunais alus darītavas veiksmes stāsts, kas tik īsā laikā sasniedzis teicamus pārdošanas rādītājus tirgū un spēj konkurēt ar citiem iecienītiem aliem. Sekojot pasaules tendencēm, nolēmām paplašināt sortimentu ar jaunu produktu “Staburags Īpašais” - gaišo alu, kas ražots no īpaši izvēlētiem un bioloģiskā saimniecībā audzētiem apiņiem. Šie apiņi ir audzēti ekoloģiskos apstākļos, ko apliecina bioloģisko saimniecību uzraugoša institūta izsniegts sertifikāts. Bioloģiskie produkti kļūst populāri dažādās kategorijās, tāpēc nolēmām arī ar to iepriecināt alus cienītājus, kuriem bez garšas īpašībām ir svarīga arī kvalitāte."

Andrejs Šikors, Alus, kvasa un iesala dzērienu biedrības "Alus brālības" valdes loceklis un zīmola Baltic Beer Star vadītājs: "Patiess prieks, ka zīmols "Staburags" ir pievērsies bioloģiski ražoto produktu tēmai, jo izsenis nosaukums BIO uzliek par pienākumu ražotājam ne tikai izzināt, bet arī atbildēt par izejvielu izcelsmi, kvalitāti un nekaitīgumu patērētājam. Latvijā nav daudz alus darītavu, kuras izmanto bioloģiskajās saimniecībās audzētās izejvielas. Alus ražošana no bioloģiski audzētām izejvielām kļūst arvien pieprasītāka, līdzīgi kā pieaug pieprasījums pēc ekoloģiskiem produktiem."

"Staburags Īpašais" ir gaišais alus, kas brūvēts no 100% bioloģiski audzētiem apiņiem. Tas lepojas ar savu zeltaino nokrāso un patīkamu svaigumu. Tam piemīt mēreni saldens maizes aromāts, kuru papildina patīkama iesala garša. Vienlaikus šis alus ir piemērots tam cilvēku lokam, kam ir glutēna nepanesamība.

Jaunais alus tiek ražots stikla pudelēs un skārdenēs, un tas paplašina esošo sortimentu - “Staburags Gaišo”, “Staburags Tumšo” un “Staburags Baltais alus”.

Alus “Staburags” lepojas, ka tā gatavošana balstās uz vairāk nekā 50 gadus senām amatniecības tradīcijām, ko alus “Lāčplēsis” pirmssākumos iesāka tās vieni no pirmajiem darītavas brūveriem. "Lāčplēsis" lieliskās garšas dēļ kļuva par vienu no lielākajiem alus zīmoliem. Labākās alus garšas tradīcijas tika nodotas arī tālāk jaunajai alus “Staburags” līnijai.

Lāčplēsis alus darītava ir viena no lielākajām alus darītavām Latvijā, bet alus „Lāčplēsis” viens no straujāk augošajiem alus zīmoliem Latvijā. Tā pirmsākumi 1948. gadā ir saistīti ar Lielvārdē dibināto leģendāro kolhozu „Lāčplēsis”, no kā arī cēlies alus zīmola nosaukums.