Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Citi raksti

Būvē gudri un droši – izstāde "Māja I 2018" jau martā!

Būvē gudri un droši – izstāde "Māja I 2018" jau martā! © Publicitātes foto

Jaunākie būvmateriāli un būvniecības risinājumi, instrumenti un tehnika, gaumīgi interjera priekšmeti jauna mājokļa projektēšanai, būvēšanai vai jau esošā pārveidei būs apskatāmi 32. starptautiskajā būvniecības industrijas izstādē “Māja I 2018” no 8. līdz 11. martam Ķīpsalā.

Šogad izstādes “Māja I 2018” uzmanības centrā - drošs mājoklis un droša būvniecība! Savus aktuālos piedāvājumus izstādē prezentēs vairāk nekā 390 uzņēmumi no vismaz 10 pasaules valstīm. Turklāt daudzi no viņiem piedāvās mājoklim drošus materiālus.

VUGD dati liecina, ka lielākoties ugunsgrēki ar bojāgājušajiem izceļas tieši cilvēku bezatbildības un neapdomības dēļ. “Ja cilvēki rīkotos atbildīgi un ievērotu elementāras ugunsdrošības prasības, piemēram, uzstādītu mājās dūmu detektorus vai nelietotu bojātas krāsnis un elektroinstalācijas, daļu no šiem ugunsgrēkiem varētu novērst,” stāsta VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas priekšnieces pienākumu izpildītāja Inta Palkavniece.

“Izstāde “Māja I 2018” ir īstā vieta, kur sagatavoties drošai būvniecībai, jo šeit varēs konsultēties ar daudziem būvniecības profesionāļiem un apskatīt lielu būvniecības materiālu un risinājumu klāstu vienuviet. Sākot ar dūmu detektoriem un ugunsdrošām durvīm un beidzot ar nedegošiem audumiem tavam interjeram,” stāsta “Māja I 2018” vadītājs Roberts Brēde.

Lai arī tavs mājoklis būtu drošs, visās izstādes dienās varēs satikt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvjus, kā arī mājokļa drošības speciālistus no “Latakva” un “FN Serviss”, kuri piedāvās ugunsdzēšamos aparātus un dūmu detektorus par izdevīgām cenām. Varēs iegādāties arī citas ugunsdrošas lietas, piemēram, nedegošus aizkarus mājokļa interjeram no “Žaluzi.eu”.

Energoefektīvi būvmateriāli

Izstādē “Māja I 2018” varēs konsultēties ar augsti kvalificētiem “Reaton” celtniecības speciālistiem, kuri veic pilnu objekta celtniecības un apdares darbu kompleksu, sākot no nulles cikla un beidzot ar objekta nodošanu ekspluatācijā. Mājokļa energoefektivitātes un ugunsdrošības jautājumos palīdzēs pieredzējušie “Paroc” speciālisti un piedāvās nedegošās akmens vates siltinājuma plāksnes. Izstādē varēsit satikt arī “Tenapors” ekspertus, kuri prezentēs putu polistirola siltumizolācijas plāksnes, sendvičpaneļus industriālām būvēm un efektīviem mājokļa apdares risinājumiem, kas nodrošina energoefektivitāti un imitē augstvērtīgas ķieģeļu mūra sienas efektu.

Efektivitāte un spēks tavās rokās

Ikvienam pazīstamie zīmoli “STIHL” un “Fiskars” izstādē būs atrodami uzņēmuma “Ginalas” ekspozīcijā. Ne mazāk pazīstamais zīmols “Husquarna” savā ekspozīcijā piedāvās jaudīgus risinājumus zāģēšanai, pļaušanai un teritorijas attīrīšanai. Būs arī būvtehnikas tirgotāji no “Stokker” un “Arsenal Industrial”.

Skaistumam un kārtībai

Izstāde “Māja I 2018” nebūtu pilnīga bez interjera lietām, materiāliem eksterjeram un mājas apkārtnes labiekārtošanai. Skaistus interjerus iebūvējamām virtuvēm no “Miele” piedāvās “Dom & Interior”, savukārt būvniecības nama “Kurši” ekspozīcijā atradīsiet īstās krāsas un apgaismojumu dzīvojamajai istabai un pareizās flīzes un santehniku vannas istabai. Tiks lutināti arī apmeklētāji ar īpaši izsmalcinātu gaumi - itāļu krāsas un jaunāko tendenču apdares materiālus būs jāmeklē “LAT GRAND” ekspozīcijā.

Taču nedrīkst aizmirst par to, kas notiek ārpus mājas, - izstādē būs augstas kvalitātes risinājumi bruģēšanai, apzaļumošanai, kā arī teritorijas labiekārtošanai. Te sastapsiet vienu no vadošajiem bruģēšanas uzņēmumiem Latvijā “Uzars bruģēšana” un varēsiet apskatīt “Žogu fabrikas” žogus mājai un lauksaimniecības vajadzībām.

Apkure, ūdensapgāde un santehnika

Izstādē ar vairākām ekspozīcijām piedalīsies Latvijas santehnikas flagmanis “Komforts”, kuri gādās gan par santehniku, gan apkures risinājumiem. Starp siltu, patīkamu mājokli un “SB siltumtehnika” var likt vienādības zīmi - viņi rūpējas par apkures risinājumiem katrā mājoklī jau 26 gadus un būs satiekami izstādē.

Drošas elektroinstalācijas

Igauņu kompānija “SILMANI ELEKTER” piedāvās izsmalcinātus risinājumus slēdžiem, sienas rozetēm, gaismekļiem, kā arī avārijas apgaismojumu, piedāvājuma klāstu papildinās lietuviešu kompānija “Vilma electric”. “ABB” ekspozīcijā būs plašs produktu un pakalpojumu spektrs automātikas un elektroenerģētikas tehnoloģiju jomā, īpaši izceļams ir viņu pārstāvētais zīmols “Schneider Electric”.

Pie mums tava māja jau gatava!

Mūsdienās izplatīta tendence būvniecībā ir moduļu vai tā sauktās “gatavās” mājas. Moduļu tipa mājas izstādē prezentēs “Somu māja”, “Timbero”, “VIA-S” un “RT Timber”, kuri piedāvās arī vasarnīcas, pirtiņas un pat industriālo telpu moduļus.

Ik gadu vairāk kā 2500 ugunsgrēku notiek tieši mājokļos! VUGD dati liecina, ka lielākoties ugunsgrēki ar bojāgājušajiem izceļas tieši cilvēku bezatbildības un neapdomības dēļ.

“Ja cilvēki rīkotos atbildīgi un ievērotu elementāras ugunsdrošības prasības, piemēram, uzstādītu mājās dūmu detektorus vai nelietotu bojātas krāsnis un elektroinstalācijas, daļu no šiem ugunsgrēkiem varētu novērst,” stāsta VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas priekšnieces pienākumu izpildītāja Inta Palkavniece.

VIDEO, kas tapis sadarbībā ar VUGD:

Neliec bērnam cīnīties ar sekām! Pasargā savu ģimeni laikus!

Viss par drošību mājoklī un drošu būvniecību izstādē “Māja I 2018”!

Šogad izstādes “Māja I 2018” uzmanības centrā - drošs mājoklis un droša būvniecība! Savus aktuālos piedāvājumus izstādē prezentēs vairāk nekā 390 uzņēmumi no vismaz 10 pasaules valstīm. Turklāt daudzi no viņiem piedāvās mājoklim drošus

Vairāk informācijas: http://www.bt1.lv/maja1/

Seko izstādes aktualitātēm: https://www.facebook.com/izstademaja/

Izstādi rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Izstādes darbalaiks:
8.-10. marts 10.00-19.00
11. marts 10.00-17.00

Ieejas biļešu cenas:
Ieejas biļete - 6,50 EUR
Pensionāriem, studentiem - 5,00 EUR
Skolēniem, invalīdiem - 4,00 EUR
Bērniem līdz 7 gadu vecumam - bez maksas
Ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni līdz 18 gadu vecumam) - 14,00 EUR