Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Citi raksti

Konkursā “Ideju kauss” noskaidroti 12 finālisti, kuri cīnīsies par 15 000 eiro lielo balvu fondu

© Ideju kauss

Noslēgusies Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotā inovatīvo biznesa ideju konkursa “Ideju kauss” otrā kārta, kurā no žūrijas izvirzītajām 78 biznesa idejām trešajai, noslēdzošajai, kārtai izvēlētas 12 labākās idejas. 5. decembrī visi 12 finālisti klātienē tiksies ar konkursa žūriju, kur prezentēs savas idejas. Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti 14.decembrī, kur trīs labāko ideju autori sadalīs 15 000 eiro lielo balvu fondu, kas palīdzēs piepildīt sapni - sākt un attīstīt savu uzņēmējdarbību.

Lielākā daļai no tālāk izvirzīto biznesa ideju autoru komandām jau veikušas nopietnus priekšdarbus, tostarp projektos ieguldītas zināmas investīcijas, sākts darbs pie prototipu izstrādes, kas liecina par nopietniem nodomiem idejas attīstīt tālāk. Finālistu vidū visplašāk ir pārstāvēta IT joma un tirdzniecība, paredzot radīt jaunus produktus un aplikācijas interneta vidē, tāpat dalību konkursā turpina biznesa idejas par ūdens sporta veidu apģērba, inovatīvu akustisko paneļu, bērnu ceļojumu somu un attīstošo rotaļu namiņu ražošanu, alternatīva izglītības modeļa izveidi, jaunu medicīnisko ierīču un preparātu izstrādi, kā arī tūrisma un atpūtas objekta attīstīšanu.

12 labāko ideju autori jau šā mēneša beigās piedalīsies īpašā divu dienu darbnīcā, kur apgūs nepieciešamās prasmes konkursa fināla prezentāciju sagatavošanai. Tās žūrijas komisija vērtēs decembra sākumā. Konkursa vērtēšanas komisiju veido vairāk nekā 30 eksperti un uzņēmēji ar pieredzi dažādās nozarēs - būvniecībā, finanšu, mārketinga, tehnoloģiju, kultūras, modes un citās jomās, un to ikdiena saistīta ar inovācijām un to attīstīšanu, darbu ar topošajiem un jaunajiem uzņēmējiem, kā arī ar akadēmisko darbu Latvijas augstskolās.

No oktobra sākuma līdz novembra vidum konkursa otrās atlases kārtas dalībnieki turpināja pilnveidot savas iesniegtās biznesa idejas, piedaloties profesionālās apmācībās pieredzējušu uzņēmēju vadībā un gūstot vērtīgus kontaktus uzņēmējdarbības tālākai attīstībai. Paralēli tam notika arī vebināri, kuru laikā tiešsaistē dalībnieki apguva tirgus izpēti, digitālo un satura mārketingu, finanšu analīzi un plānošanu, kā arī prezentācijas prasmes un citus biznesa vidē nozīmīgus tematus. Tos palīdzēja īstenot konkursa akadēmiskie partneri - Rīgas Ekonomikas augstskola un Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte.

Konkursa apbalvošanas ceremonija norisināsies 14. decembrī, kad tiks paziņoti uzvarētāji. Pirmās vietas ieguvēji saņems 7000 eiro, otrās vietas ieguvējiem pienāksies 5000 eiro un trešās vietas laureātiem - 3000 eiro. Konkurss “Ideju kauss” atgriezies pēc divu gadu pārtraukuma, un šogad tas tiek rīkots LIAA projekta “Inovāciju motivācijas programma” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Konkursa rīkotājpartneris ir SIA “Media Profile”.

Kā vēstīts, “Ideju kausā 2017” pieteicās 332 dalībnieki ar 150 idejām, no kurām vērtēšanas komisija dalībai nākamajā kārtā izvirzīja 78 biznesa idejas. Lielākā daļa ideju tika iesniegtas IT, dizaina, pārtikas preču, ēdināšanas un izglītības nozarēs. Pieteikumi saņemti arī ar idejām par bērnu rotaļlietu, lauksaimniecības, medicīnas un veselības, sporta, tirdzniecības, tehnoloģiju un tūrisma preču un pakalpojumu izveidi.

Konkursa noteikumus un plašāku informāciju iespējams atrast mājaslapā www.idejukauss.lv.

Plašāka informācija: Ieva Rubene Vecākā projektu vadītāja +371 26518628 ieva.rubene@liaa.gov.lv

Madara Māra Irbe Projektu vadītāja +371 26063000 madara.irbe@mediaprofile.lv