Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Citi raksti

Vizulo plāno 5 miljonu eiro apgrozījumu un eksportē uz 27 valstīm

Vizulo valdes priekšsēdētājs Jānis Zeltiņš © Publicitātes foto

LED gaismekļu ražotājs Vizulo, kas šodien kā uzlecošā eksporta zvaigzne saņēma The Red Jacket, šogad plāno sasniegt piecu miljonu eiro apgrozījumu. Netālu no Iecavas bāzētais uzņēmums, kas ražo augstas pievienotās vērtības produktus, eksporta tirgu paplašinājis līdz 27 valstīm un ieguvis tiesības izgaismot Ziemassvētku vecīša pilsētu Rovaniemi Somijā.

Vizulo 90% saražotās produkcijas eksportē. Lielākie eksporta tirgi ir Jaunzēlande, Francija, Izraēla, Somija, Vācija, Šveice, Holande un Zviedrija. “Valstis, uz kurām eksportējam, ir augsti attīstītas valstis, kurās ir ļoti augstas tehniskās prasības, nevis uzsvars tiek likts uz cenu. Tas, ka esam pieprasīti šajos tirgos, norāda, ka spējam ražot augstvērtīgu produktu ar augstu pievienoto vērtību,” norāda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jānis Zeltiņš.

Uzņēmums ļoti rūpīgi strādā pie sava zīmola attīstības un koncentrējas uz produktu ražošana tirgošanai ar Vizulo zīmolu. Sava zīmola veidošana ir sarežģīts un laikietilpīgs darbs, īpaši strādājot attīstīto valstu tirgos, kur mūsu konkurenti ir 100 gadīgas kompānijas un Vizulo lielākajā daļā konkursu ir vienīgais uzņēmums no Austrumeiropas.

Eksporta tirgos uzņēmums iekarojis arī tādas eksotiskas valstis kā Peru, Apvienotie Arābu Emirāti u.c. Vizulo gaismekļi piegādi Ziemassvētku vecīša pilsētai Somijā Rovaniemi un ir jau uzstādīti pilsētas ielās. Novembrī Vizulo lieljaudas prožektori Mustang un Owl tiks uzstādīti Kurševal (Courchevel) nakts slēpšanas trasē Francijas Alpos, kas ir viena no ekskluzīvākajām slēpošanas trasēm Eiropā. Decembrī plānots piegādāt vairāk kā tūkstoš gaismekļus Kuveitas Motrpilsētai (Kuwait Motor Town), no kuriem aptuveni puse apgaismos galveno sacīkšu trasi, kurā norisināsies Formula1 un MotoGP sacensības.

Par Vizulo:

Vizulo ražo gan iekštelpu, gan ārtelpu apgaismojumu. Vizulo veiksmes atslēga ir spēja fokusēties uz noteiktām prioritātēm: ieverojami uzņēmuma resursi tiek ieguldīti LED apgaismojuma tehnoloģiju izpētē un attīstībā, kā arī eksporta aktivitātēs. Uzņēmuma iekšējās vērtības ir kvalitāte, elastīgums, inovācijas, nolūks uzvarēt (passion to win), dizains un ātrums. Tieši šīs komandas vērtības rada Vizulo konkurētspējīgo priekšrocību kopumu starptautiskajā tirgū.

Vizulo izpētes un attīstības inženieru komanda ir veidojusies sadarbībā ar Rīgas Tehnisko Universitāti, piesaistot labākos maģistrantūras un doktorantūras studentus. Uzņēmuma sasniegumi tik augsti tehnoloģiskā tirgū ir pierādījums tam, ka RTU un citas Latvijas Universitātes, kā arī pētniecības institūti spēj radīt pasaules līmeņa nozares speciālistus.

Ar šogad Vizulo saražoto ielas gaismekļu apjomu varētu izgaismot ceļa posmu no Rīgas līdz Berlīnei.

Ražotne 4000 kvadrātmetru platībā izvietota netālu no Iecavas. Uzņēmuma strādā 70 darbinieki, no kuriem puse ir no Zemgales reģiona.