Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Citi raksti

Hanzas Maiznīca noslēdz vienošanos par Latvijā audzētu rudzu miltu piegādi

© Publicitātes foto

AS „Hanzas Maiznīcas” vienojies ar AS “Rīgas Dzirnavnieks” par vietējo miltu piegādi, kas samalti tikai no Latvijā izaudzētu rudzu graudiem.

AS „Hanzas Maiznīcas” vadītājs un valdes loceklis Uģis Mihņevičs kopā ar AS “Rīgas Dzirnavnieks” valdes locekli Žilvinas Pakeltis apmeklēja arī vairākas saimniecības, kurā tiek audzēti rudzi, no kuriem jaunajā sezonā tiks iegūti milti. Viena no šādām saimniecībām bija z/s “Klidziņa” ar zemnieci Laimu Klidziņu, kas specializējusies rudzu audzēšanā jau daudzus gadus.

AS „Hanzas Maiznīcas” vadītājs un valdes loceklis Uģis Mihņevičs norāda, ka jau līdz šim sadarbojušies ar vietējiem miltu ražotājiem, kas piegādāja miltus no vietējiem graudiem. Šobrīd uzņēmums sper soli tālāk un ir vienojies ar AS “Rīgas Dzirnavnieks” par šo miltu izcelsmes izsekojamību, kas ļauj noteikt kurā Latvijas saimniecībā graudi ir izaudzēti, tādā veidā nodrošinot, ka katrs ražotnē izceptais maizes kukulis nāk no vietējiem laukiem.”

“Kuršu” rudzu maize ir pirktākā rudzu maize Latvijā un “Hanzas Maiznīcas” tās saražo ap 4,5 miljonu kukulīšu gadā. Uzņēmumam “Hanzas Maiznīcas” rudzu miltus piegādā AS “Rīgas Dzirnavnieks”. Tās valdes loceklis Žilvinas Pakeltis atzīst, ka senās rudzu audzēšanas tradīcijas ļauj izaudzēt labas kvalitātes graudus un iegūt augstas kvalitātes rudzu miltus. Kompānija sadarbojamies ar vairāk nekā 30 saimniecībām Latvijā, kas audzē rudzus un var garantēt to augsto kvalitāti. Viņš norāda, ka audzēt graudus vietējai maizei ir augstākais novērtējums zemniekiem un motivācija to darīt arī turpmāk, nevis pārdot graudu eksportam uz ārvalstīm.”

“Hanzas Maiznīcas” plāno līdzīgu vienošanos noslēgt ar pārējiem piegādātājiem par citiem miltu veidiem.