Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Citi raksti

Kāp vilcienā un dodies iepazīt!

Latvenergo koncerns jau otro mācību gadu sadarbībā ar AS „Pasažieru vilciens” turpina īstenot sociāli atbildīgu izglītojošu projektu, kurā piedalās Enerģētikas muzejs. Arī šajā mācību gadā Enerģētikas muzejs Ķegumā aicina ciemos skolēnu, studentu grupas (no 10 līdz 30 cilvēkiem) līdz 16. jūnijam, taču šogad projekta ietvaros piedāvā jaunu ekskursijas galamērķi - Elektrum Energoefektivitātes centru Jūrmalā. Jaunā projekta „Kāp vilcienā un dodies iepazīt enerģētikas vēsturi Ķegumā un energoefektivitāti Jūrmalā!” ietvaros Latvijas izglītības iestāžu audzēkņiem (skolēniem, studentiem) un pavadošajām personām (skolotājiem, pasniedzējiem un citām grupas personām) AS „Pasažieru vilciens” nodrošina 50 % atlaidi vilciena biļetēm (braucienam turp vai/un turp-atpakaļ) ar vilcienu no jebkuras dzelzceļa stacijas Latvijā uz Ķegumu (stacija „Ķegums”) un Jūrmalu (stacija „Majori”), lai apmeklētu ekskursijas un izglītojošās nodarbības Enerģētikas muzejā Ķegumā un Energoefektivitātes centrā Jūrmalā bez maksas.

Enerģētikas muzejs ir izvietots autentiskā vidē - Daugavas kreisajā krastā, Ķeguma HES-2 teritorijā. Apmeklētāji pastāvīgajā ekspozīcijā „Elektroenerģētikas attīstība Latvijā” un izstādēs „Elektrība dara visu” un „Ķeguma spēkstacijas būvgaita caur Eduarda Krauca fotoobjektīvu” var iepazīst Latvijas elektroenerģētikas un Latvenergo koncerna vēsturi un industriālo mantojumu. Muzeja apmeklējuma laikā papildus iespējams izvēlēties arī izglītojošas nodarbības atbilstoši skolēnu vecuma grupām.

Elektrum Energoefektivitātes centrs Jūrmalā piedāvā daudzpusīgu ceļojumu energoefektivitātes pasaulē. Centra apmeklējums ikvienam interesentam sniedz iespēju uzzināt, kā ar energoefektīviem risinājumiem var samazināt energoresursu patēriņu, vienlaikus saglabājot dzīves komfortu vai to pat uzlabojot. Mazākie apmeklētāji ekskursijas laikā iepazīst energoefektivitāti, piedaloties radošajās darbnīcās un īstenojot virkni aizraujošu FIZMIX eksperimentu.

„Mēs redzam, cik liela atdeve ir nodarbībām ar jauniešiem - pieaugušie, ar kuriem sadarbojamies, bieži saka, ka tieši no saviem bērniem dzird pamācības par to, kā „pareizi” lietot elektroenerģiju. Veidot šo apziņu un sadzirdēt padomus palīdz arī mūsu speciālistu darbs Energoefektivitātes centrā un Enerģētikas muzejā, jo jau šobrīd interese ir ļoti liela, un ceram, ka šis projekts veicinās to vēl vairāk,” saka Sanita Bilzena, AS „Latvenergo” Pārdošanas atbalsta daļas vadītāja.

Elektrum Energoefektivitātes centra speciālisti sniedz konsultācijas un ieteikumus par šādiem jautājumiem:

  • spuldžu izvēles kritēriji;
  • telpu apsildes risinājumi;
  • sadzīves elektroierīču efektīva lietošana;
  • jaunākās elektroierīces un to izvēles parametri;
  • garantēta un nepārtraukta elektroapgāde;
  • zibensaizsardzība un pārsprieguma aizsardzība;
  • elektrotransports un tā uzlādes iespējas;
  • atjaunīgo energoresursu izmantošana.

Piedalies projektā „Kāp vilcienā un dodies iepazīt enerģētikas vēsturi Ķegumā un energoefektivitāti Jūrmalā!” un izmanto iespēju iepazīt gan vēsturi, gan elektroenerģijas energoefektīvu lietojumu ikdienā, jo mēs katrs varam ietekmēt savas ģimenes finanšu resursu lietderīgu izmantojumu un arī mūsu visu kopīgo vides resursu saprātīgu izmantošanu un aizsardzību!

Informācija par projektu atrodama www.latvenergo.lv, www.elektrum.lv/energoefektivitate un www.pv.lv.

Uz tikšanos!

Ina Lastovecka, Enerģētikas muzeja vadītāja, AS „Latvenergo”