Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Citi raksti

"Prisma Latvija" dāvinās jaundzimušo vecākiem pūriņu

© Publicitātes foto

Mazumtirdzniecības tīkls “Prisma Latvija” Latvijā ievieš Somijā radušos jaundzimušā atbalsta konceptu, dāvinot jaundzimušā pūriņu ar noderīgām lietām mazuļa pirmajiem dzīves mēnešiem. Pūriņu “Prisma” lielveikalos var saņemt ikviens šogad aprīlī Rīgā dzimis bērns.

Lai saņemtu mazuļu pūriņu, bērnu vecākiem no 5.aprīļa līdz 31.maijam jādodas uz “Prisma” lielveikaliem, līdzi paņemot bērna dzimšanas apliecību. Pūriņā būs drēbju komplekti pirmajiem dzīves mēnešiem, kopšanas līdzekļi un citas noderīgas lietas jaunajiem vecākiem.

Vineta Rudzīte, “Prisma Latvija” pārstāve: “Pērn aprīlī Rīgas dzemdību namā un Stradiņu klīniskās universitātes slimnīcā piedzima vairāk nekā 800 mazuļu. Spēcīgas ģimenes vienmēr ir bijušas viena no “Prisma” vērtībām, tāpēc ieviešam jaunu tradīciju un dāvinām jaunajiem vecākiem mazuļu pūriņu, kas atvieglos to rūpes pirmajos mēnešos. Šis dāvinājums ir mūsu simbolisks atbalsts jaunajām ģimenēm ar mērķi stiprināt tās.”

Dzemdību speciālisti norāda, ka jaunie vecāki ne vienmēr ir parūpējušies par savlaicīgu pūriņa sagādāšanu bērnam vai arī tas ir nepilnīgs, iztrūkstot svarīgām lietām. Tāpēc šāds ar ekspertiem sarūpēts pūriņa dāvinājums ir atslogs jaunajām ģimenēm, jo tajā ir rūpīgi atlasītas un sagādātas lietas, kas būs nepieciešamas aprīlī dzimušajiem bērniem dažus turpmākos mēnešus, sākot ar drēbju komplektiem un beidzot ar speciālām nagu šķērītēm.

Dūla un topošo vecāku skolas lektore “Māmiņu Klubā” Katrīna Puriņa-Liberte atzīst, ka svarīga ir pirmā bērna pūriņa sagādāšana: “Jaunajiem vecākiem jau laicīgi nepieciešams gatavot sarakstu ar lietām, kas būs nepieciešamas mazuļa pirmajiem dzīves mēnešiem. Bieži jaunie vecāki izdara virkni spontānu pirkumu, piemēram, mīkstās rotaļlietas, grabulīši, svari un citi priekšmeti, kuri var noderēt, bet bieži netiek nemaz izmantoti, aizmirstot par daudz svarīgākām lietām mazulim un māmiņai. Laicīga sagatavošanās arī palīdzēs izvairīties no liekiem uztraukumiem, aizvadot pēdējo grūtniecības mēnesi mierā un krājot spēkus īpašajai dzemdību dienai.”

Ideja par jaundzimušo pūriņu radās no Somijas pieredzes - šajā valstī par pirmā pūriņa sagādāšanu mazulim ir parūpējusies valsts, kur šī tradīcija ir jau no 1937.gada. Vienlaikus “Prisma” ir pārskatījusi savu produkcijas sortimentu mazuļiem un būtiski to paplašinājusi ar jauniem produktiem - drēbēm un mājas lietām, lai kļūtu vēl draudzīgāki jaunajām ģimenēm.

“Prisma Latvija” ir Somijas koncerna “S-group” meitas uzņēmums Latvijā. Latvijā tas darbojas ar 3 lielveikaliem Rīgā.