Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Citi raksti

ASICS Rīgas tiltu skrējiens

Pavasaris nāk ar jaunu skriešanas seriālu Rīgas centrā - ASICS Rīgas tiltu skrējiens. Kustība ir atslēga uz veselību, tādēļ ikviens skriešanas entuziasts tiek aicināts pievienoties skrējēju pulkam katru otrdienu no 21.marta līdz 2.maijam. Kopskaitā plānoti septiņi skrējiena posmi, divās dažādās marķētās distancēs: ~5km (AB dambja aplis) un ~10km (Lucavsalas aplis) garumā.

Sacensību organizatori piedāvā baudīt skaistos pilsētas skatus, izskrienot Rīgas tiltus, salas un pussalas neapstājoties, jo distances plānotas tā, ka skrējienam netraucēs sarkanās gaismas lukosoforos un pa ielu traucošās automašīnas.

Rīgas tiltu skrējiena priekšrocība ir ne vien distance bez nepieciešamības šķērsot ielas pašā Rīgas centrā, bet arī skrējiena rezultāta piefiksēšana un iespēja pēc skrējiena to salīdzināt ar citiem dalībniekiem - sāncenšiem un draugiem. Fiksēt skrējiena laiku un ātrumu paredzēts ar elektronisko iekārtu - sportIdent, kuru ikviens dalībnieks saņems pirms starta.

Respektējot šī brīža dzīves ritmu, sacensību starts ir atvērts no plkst.17:00 līdz 19:00. Distances garums pieaugušajiem - 10km, bērniem 5km. Pieejama arī atvērtā - 5km grupa tiem, kuri atsākuši vai nolēmuši sportot, bet 10km aplis šķiet par garu. (Skrējiena nolikums un informācija par grupām: http://42km.lv/rigastiltuskrejiens/nolikums/.)

Reģistrēšanās skrējienam notiek veikalā 42km, Baložu ielā 3, Rīgā līdz katra tekošā posma pirmdienas plkst.19:00. Tiek piedāvāta arī ”pēdējā brīža reģistrācija” sacensību starta - finiša zonā pirms distances veikšanas no plkst.16:30 līdz 19:00.

Iepriekšējas reģistrēšanās maksa pieaugušajiem ir 3,00 Eur par posmu (”pēdējā brīža reģistrācija” - 4,00 Eur), bērniem 2,00 Eur par posmu (”pēdējā brīža reģistrācija” - 3,00 Eur). Iespējams iegādāties arī skrējiena abonementu - pieaugušajiem 18,00 Eur un bērniem 12,00 Eur.

Skrējiena datumi:

21.marts; 28.marts; 4.aprīlis; 11.aprīlis; 18.aprīlis; 25.aprīlis; 2.maijs.

Skrējiena distances (pieejamas šeit: http://42km.lv/rigastiltuskrejiens/distances/):

AB dambja aplis: starta vieta - pie Swedbank centrālās ēkas uz Vanšu tilta ietves, upe tiek šķērsota pa Vanšu un Akmens tiltiem, izskrienot arī AB dambi. Finišs - Balasta dambja līkumā, pretī Swedbank ieejai.

Lucavsalas aplis - starta vieta - pie Swedbank centrālās ēkas uz Vanšu tilta ietves, upe tiek šķērsota pa Vanšu un Salu tiltiem, izskrienot Lucavsalu un AB dambi. Finišs - Balasta dambja līkumā, pretī Swedbank ieejai.

Sacensību centrs - pie Swedbank centrālās ēkas (Balasta dambis 15).

Plašāka informācija par ASICS Rīgas tiltu skrējienu www.42km.lv/rigastiltuskrejiens.

Skrējienu rīko biedrība Engures sportam sadarbībā ar biedrību B3 Sports. Skrējienu atbalsta veikals pareizai skriešanai 42km195m, taku skrējienu seriāls Stirnu buks, ASICS, Swedbank, GoPro, Jāņa Sēta, Compensa un Rīgas domes izglītības un sporta departaments.

Tiekamies ASICS Rīgas Tiltu skrējienā!