Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Citi raksti

"Latvijas Grāmatu izstādē 2017" darbosies lasītāju iemīļotais "Grāmatu maiņas punkts"

© Publicitātes foto

Arī šogad grāmatmīļu priekam “Latvijas Grāmatu izstādē 2017” no 24. līdz 26. februārim Ķīpsalā darbosies “Grāmatu maiņas punkts”, kura sākuma kapitālā būs apmēram 3000 grāmatu dažādām lasītāju gaumēm.

“Grāmatu maiņas punkts” būs lieliska iespēja atrast jaunas mājas un jaunus īpašniekus grāmatām, kuras izlasītas, varbūt pat daudzkārt pārlasītas, un saimniekiem vairs nav vajadzīgas. Un nav pat būtiski, vai tās ir dzejas grāmatas, kriminālromāni, stāsti vai memuāri, daiļliteratūra, uzziņu literatūra, bērnu grāmatas vai dažāda cita lasāmviela - “Grāmatu maiņas punktā” izlasītās grāmatas būs iespējams iemainīt pret vēl nelasītām.

Lai arī dzīvojam laikmetā, kad viss dzīvei nepieciešamais ir atrodams internetā, tomēr rokās turēta grāmata ir kas savādāks un varbūt par daudz personiskāks. Maiņas punktā netiek šķirotas jaunas un senāka izdevuma grāmatas - svarīga ir grāmata kā izziņas, ierosmes, motivācijas un labu emociju avots.

Parasti par “Grāmatu maiņas punktu” izstādes apmeklētājiem ir liela interese - uz jaunām mājām tiek aiznestas gan pāris grāmatiņas, ko var ieslēpt padusē, gan pilnas somas ar jauniemainīto garīgo bagātību. Maiņas punkts rosina arī mazos lasītājus mainīties ar krāsainām pirmsskolas grāmatām un cita veida bērnu literatūru.

Sākuma kapitālu “Grāmatu maiņas punktam” ir sarūpējis Rīgas Centrālās bibliotēkas Repozitārija apmaiņas fonds - apmaiņai tiks piedāvātas apmēram 3000 grāmatu dažādām lasītāju gaumēm. Maiņas punktu pārraudzīs Rīgas Centrālās bibliotēkas laipnās darbinieces.

Trīs dienas - no 24. līdz 26. februārim - Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks gada nozīmīgākais grāmatniecības pasākums - starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde “Latvijas Grāmatu izstāde 2017”, kurā daudzveidīgu grāmatu klāstu piedāvās Latvijas un ārvalstu izdevniecības. Šogad izstādē vēl plašāka kultūras un izklaides pasākumu programma gan lieliem, gan maziem - visās trīs izstādes dienās darbosies “Lielā skatuve”, “Jautrā lasītava”, “Rakstnieka viesistaba”. Vairāk par izstādi: www.bt1.lv/bt1/lbf

„Latvijas Grāmatu izstādi” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju un Latvijas Grāmatnieku ģildi.

Vienlaikus Ķīpsalā notiks arī izglītības izstāde “Skola 2017”, kas piedāvā visaptverošu informāciju par mācību iespējām Latvijā un ārzemēs. Vairāk: www.bt1.lv/skola

Seko mums līdzi sociālajos tīklos: www.facebook.com/latvijasgramatu.izstade

Izstādes “Latvijas Grāmatu izstāde 2017” darbalaiks:
24.-25. februāris plkst. 10.00-18.00
26. februāris plkst. 10.00-17.00

Biļetes cena: 1,00 EUR
Pensionāriem un invalīdiem, uzrādot apliecības, ieeja ir bez maksas.
Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja izstādē ir bez maksas.
Ar izstādes “Skola 2017” ieejas biļeti var apmeklēt “Latvijas Grāmatu izstādi 2017” bez maksas!

Autostāvvieta - 3,00 EUR