Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Citi raksti

Lielākā daļa klientu periodiku izvēlas abonēt 12 mēnešu periodam

© Latvijas pasts

Latvijas pasta abonēšanas kampaņas laikā 2017. gadam noformēti 398 722 preses izdevumu abonementi, saglabājot stabila abonēšanas līmeņa tendences. Vairākums klientu izvēlēto preses izdevumu abonē ilgākam laika periodam - 10 līdz 12 mēnešiem, un lielākā daļa no abonētajiem izdevumiem ir žurnāli. Preses izdevumus iespējams abonēt arī šobrīd - tie Latvijā izdotie laikraksti un žurnāli, kam šādu iespēju būs noteicis izdevējs, ar Latvijas pasta starpniecību tiks piegādāti jau pēc divām darbdienām.

Pozitīva tendence pēdējos gados novērojama abonēšanas perioda ilgumā: abonējot preses izdevumus 2017. gadam, lielākais vairākums jeb gandrīz 65% klientu abonementus noformējuši 10 līdz 12 mēnešiem. Periodam no pusgada līdz deviņiem mēnešiem noformēti 11% abonementu, vienam līdz trijiem mēnešiem - 23%, bet vismazāk - 1% - abonementu ir laikposmam no četriem līdz pieciem mēnešiem.

No kopējā 2017. gada abonementu skaita 61% veido abonētie žurnāli, savukārt 39% - laikraksti.

«Lai saglabātu preses izdevumu abonēšanas paradumus, Latvijas pasts īstenojis aktīvas rīcības plānu, no 2016. gada nogales uzlabojot abonēto laikrakstu piegādes laikus gandrīz 50 teritorijās un saīsinot piegādes termiņu no vienas līdz pat piecām stundām. Vienlaikus turpinām izskatīt iespējas abonēto izdevumu piegādes uzlabošanai arī citās Latvijas vietās, ņemot vērā šā procesa nodrošināšanai nepieciešamos finanšu ieguldījumus,» uzsver Latvijas pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Augstāka abonēšanas aktivitāte joprojām vērojama reģionos, kur noformēti 76% visu abonementu. Rīgā noformēti 16% abonementu, savukārt pārējās Latvijas lielākajās pilsētās - 8%.

No kopējā 2017. gada abonementu skaita visvairāk abonementu - 42% - noformēti Latvijas pasta pakalpojumu sniegšanas vietās un pie pastniekiem, savukārt, izmantojot e‑abonēšanas iespējas interneta vietnē www.abone.pasts.lv, - 26% abonementu.

Iecienītos preses izdevumus iespējams abonēt arī turpmāk - Latvijā izdotie attiecīgā abonēšanas perioda laikraksti un žurnāli tiks piegādāti jau pēc divām darbdienām, ja šādi būs noteicis izdevējs, pārējiem izdevumiem noformēt abonementu 2017. gadam varēs no pilniem mēnešiem, savukārt ārvalstu preses izdevumu saņemšanas termiņš būs atkarīgs no piegādātāja noteiktā grafika un abonementa cenu perioda.

Latvijas pastā 2017. gadam joprojām iespējams abonēt kopumā vairāk nekā 700 preses izdevumu - Latvijā izdotus laikrakstus, žurnālus, novadu preses izdevumus, kā arī ārvalstu drukātos medijus.

Sevišķi izdevīga un ērta ir uzņēmuma piedāvātā bezmaksas e-abonēšanas iespēja interneta vietnē www.abone.pasts.lv - izvēlētos preses izdevumus klients var abonēt, nereģistrējoties sistēmā un maksājot par tiem tiešsaistē, turklāt bez pakalpojuma maksas.

Pastāvīgajiem abonentiem izdevīgāk ir reģistrēties abonēšanas sistēmā, jo, veicot atkārtotu pasūtījumu, klientam nepieciešamie dati sistēmā nav jāievada atkārtoti. Reģistrētiem lietotājiem būs ātrāk pieejama aktuālā informācija saistībā ar abonētajiem preses izdevumiem, turklāt e-abonēšanas sistēmā ir iespējams pārskatīt savus iepriekšējos pasūtījumus un to rēķinus. Interneta vietnē www.abone.pasts.lv preses izdevumus, kas iekļauti Abonēšanas katalogā 2017. gadam, iespējams abonēt arī adresātiem ārvalstīs.

2016. gadam tika noformēti 416,3 tūkstoši preses izdevumu abonementu.