Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Citi raksti

Vai zini, kādi vēsturiski dzelzceļa objekti atrodas Ventspils tuvumā?

Jau šajā nedēļas nogalē norisināsies Zvejnieksvētki jeb Jūras svētki, vienkopus pulcējot kā mazus, tā lielus interesentus dažnedažādākajās Latvijas vietās. Viena no Jūras svētku norises vietām, protams, būs arī piejūras pilsēta Ventspils, kur plaša izklaižu un kultūras aktivitāšu programma pilsētas iemītniekus un viesus priecēs gan sestdien, gan svētdien. Tā kā jūras ceļš ir tikpat nozīmīgs kā dzelzceļš, tad svētku ietvaros piestāj arī kādā no Ventspilī esošajiem spēles “Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad” punktiem!

Fotogrāfijas autors: Leonid Orlov

Ventspils stacija. Ventspils-Maskavas dzelzceļa līnijas gala stacija sākotnēji izbūvēta kā pagaidu variants - oriģinālajā projektā bija paredzēts plašu ēku izvietot Ventas kreisajā krastā. Nule restaurētā stacijas ēka ir arhitektūras piemineklis.

Fotogrāfijas autors: Pavel Terentyev

Kalna stacija. Ja plāno viesoties arī Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā, noteikti apmeklē aplikācijas objektu “Kalna stacija”, kas restaurēta 2010. gadā kā 1916./1917. gada vēsturiskās Valdgales-Engures dzelzceļa līnijas Pļavas stacijas ēkas replika. Turklāt svētdien Jūras svētku ietvaros muzejā savus pasažierus gaidīs arī vēsturiskais Ventspils mazbānītis!

Fotogrāfijas autors: Pavel Terentyev

Ventspils muzeja šaursliežu lokomotīvju depo. Vēl viens apskates vērts objekts, ko aplūkot un nofotografēt, viesojoties Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā, ir šaursliežu dzelzceļa depo, kas tāpat kā senā Pļavas stacijas ēka no jauna izbūvēts 2010. gadā.

Fotogrāfijas autors: Pavel Terentyev

Muzeja stacija. Savu atdzimšanu 2010. gadā piedzīvoja arī Ventspils Piejūras brīvdabas muzeja šaursliežu dzelzceļa galvenā stacijas ēka, kas tika uzbūvēta kā 1916./1917. gada vēsturiskās Ventspils-Mazirbes-Stendes dzelzceļa līnijas Mazirbes stacijas ēkas replika.