Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Citi raksti

Zīda šķiedrām pildīta sega un spilvens – izcila miega kvalitātes garants

© Publicitātes foto

Kas gan toreiz, pirms 5000 gadu, būtu domājis, ka pēc mazā, baltā zīda kokona iekrišanas imperatora sievas tējas krūzītē, šis mazais, trauslais šķiedras pavediens pārvērtīs pasaules domāšanu un uztveri tekstilmateriālu pasaulē. 

Baltais kokons izrādījās zīda šķiedra, ko zīdtauriņa kāpurs savērpis sev apkārt kā mazu, baltu mājiņu. Tieši Ķīna ir zīda šķiedras atklājējvalsts, kas vēl vairākus simtus gadus glabāja noslēpumā tās rašanās noslēpumu un tā pārvēršanu auduma karalienē – zīdā.

Dabā sastopamas vairākas zīdtauriņu šķirnes, taču tieši Bombyx mori šķirne rada visaugstvērtīgāko zīdu – Mulberry (tulkojumā no angļu valodas - Zīdkoks). Šī zīdtauriņu šķirne nav sastopama savvaļā, tā tiek speciāli audzēta un to vienīgais uzdevums ir radīt zīdu. Šis zīds ir radīts ar augstu pievienoto vērtību, jo viss tā radīšanas process ir dabīgs, iesaistot cilvēku roku darbu.

Iespējams, tas būs atklājums arī Tev, taču no zīda šķiedras var radīt ne tikai audumus tērpiem, spilvendrānas un citas ikdienišķās lietas, bet arī segas un spilvenus, kuri ir ieguvuši cieņu pasaulē. Viss noslēpums slēpjas zīda šķiedrā, ar ko tiek pildītas segas un spilveni.  Šķiedra pēc uzbūves ir gara, stingra, izteikti maiga un gluda, kura sastāv no olbaltumvielām – fibriona un sericīna, kā arī 18 mikroelementiem. Sericīns ir viela, kas neļauj zīda gultas veļā mitināties putekļu ērcītēm, tāpēc zīds ieteicams cilvēkiem, kas ir alerģiski un tiem, kuriem ir jutīga āda un tādas ādas slimības, kā ekzēma, psoriāze vai citas. Āda saskarsmē ar zīdu tiks atjaunota un dziedināta, jo pateicoties fibrionam, kas spēj septiņas reizes vairāk saturēt mitrumu, nekā citas mitrinošas sastāvdaļas, paaugstinās veselu šūnu veidošanos.

Iedvesmojoties no Ķīnas zīda aizsācējiem un zīda īpašībām, Latvijā radītais zīmols SilkSecret jau piecus gadus pauž pārliecību, ka zīds – tas ir  augstvērtīgākais materiāls, ko varam dāvāt savam ķermenim. Esam uzņēmums Latvijā, kas specializējas tikai zīda gultasveļas produktu izstrādē. Mēs bez starpniekiem no Ķīnas radām tādus zīda produktus, kas atbilst klientu prasībām un ir piemēroti Latvijas klimatiskajiem apstākļiem.

Mūsu interneta veikalā – Silksecret.lv atradīsi sev atbilstošu segu, spilvenu, kā arī citus gultasveļas piederumus. Ņemot vērā klientu atsauksmes un Latvijas klimatiskos apstākļus, esam radījuši segas dažādai istabas temperatūrai un cilvēku labsajūtai - tās ir trīs biezuma, tādēļ izvēloties īsto, tā noderēs kā bargai ziemai, siltai vasarai, tā vissezonai.

Segai, kuras pildījums ir zīda šķiedra, piemīt vislabākās īpašības:

  • hipoalerģiskums - tu necietīsi no alerģijām, jo putekļu ērces zīdā nedzīvo;
  • izcils siltums - zīds regulē temperatūru, tev nekad nav karsti un nekad nav auksti;
  • ādas elpotspēja - tava āda elpos un tavs ķermenis jutīsies ērti un brīvi, tajā pašā laikā segai izcili piekļaujoties tavam ķermenim;
  • ērta kopšana – tā nav jāmazgā, tikai jāvēdina un tās sastāvs paliks nemainīgs - 100% dabīgs zīds. Turklāt šādi kopjot, tā kalpos vismaz 6 līdz pat 10 gadus.

Par pilnvērtīgu miegu gādās arī ar Mulberry zīda šķiedru pildītie spilveni, naktīs nodrošinot ērtu un patīkamu balstu augšējiem muguras skriemeļiem, proteīniem bagātā šķiedra sniegs patīkamu vidi sejas ādai, kā arī novērsīs nogurumu un uzlabos miegu.

„Viena no lielākajām problēmām astmas slimniekiem un cilvēkiem, kas cieš no alerģijas, ir atrast veiksmīgāko ceļu, kā izvairīties no kairinātāja. Tā kā apmēram diennakts trešo daļu mēs pavadām gultā, ir ļoti svarīgi, lai miegs būtu kvalitatīvs un mēs pamostos labi atpūtušies,“ pauž Rita Paeglīte, Latvijas Astmas un alerģijas biedrības vadītāja. Zīda šķiedra un audums piemērots alerģiskiem cilvēkiem, jo tas nepiesaista putekļus un ir antistatisks. Tieši pelējuma sēnīte gultasveļas piederumos un putekļu ērcīte ir visbiežākais cēlonis traucētam miegam.  Lai no tā izvairītos, jāizvēlas atbilstoša gultasveļa – pārvalki, palagi, spilvendrānas no īpaši blīva auduma. Rūpējoties par savu veselību, neaizmirsīsim par mūsu mazuļiem, kuru pirmo pieredzi miega kultūrā nodrošinām mēs – vecāki. Traucētu naktsmieru, apsārtušu un sausu bērna ādu var izraisīt putekļu ērcīte, kas satopamas dūnu,  spalvu un vilnas segās. SilkSecret gādā arī par mazuļu labsajūtu – zīda šķiedrām pildītas segas, spilveni un pledi paredzēti arī mazākajiem.

Iestājoties rudenim un ziemai, īpaši aktuāla ir piemērotas segas izvēle. Mūsu internetveikalā piedāvājam četras dažāda veida ar zīda šķiedrām pildītas segas – KLASIKA, ELEGANCE, MAIGUMS un KOMFORTS - apskatīties šeit.

Lai arī segas atšķir tās biezums, apvalka izskats un komplektācijas iespējas, tās visas vieno pildījums – augstākās kvalitātes Mulberry garšķiedras zīds.

Ar zīdu pildītā gultasveļa noteikti uzlabos miega kvalitāti, jo mūsu pieredze liecina, ka visi mūsu klienti, kuri pie mums ir iegādājušies zīda šķiedrām pildītos gultasveļas piederumus, tos vairs nemaina pret citiem.

Esam atvērti komunikācijai pirms produktu iegādes – palīdzēsim izvēlēties tieši Tev piemērotāko ar zīda šķiedrām radīto gultasveļu. Mums rūp klientu labsajūta, tāpēc gādājam par atgriezenisko saiti – sazināsimies ar Tevi, lai noskaidrotu, vai Tevi pie mums iegādātais produkts apmierina un pilda visas funkcijas. Meklē mūs arī sociālajos tīklos, kur priecāsimies redzēt un dzirdēt Tavas atsauksmes vai radušos jautājumus: Facebook, draugiem.lv, kā arī twitter.com

www.silksecret.lv