Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Citi raksti

Rīgas 1. Tālmācības vidusskolā mācās dzīvē aktīvie cilvēki

Rīgas 1. Tālmācības vidusskolā mācās dzīvē aktīvie cilvēki - Marina Nizina © Publicitātes foto

www.r1tv.lv

Marina Nizina ir profesionāla sporta deju dejotāja, kas intensīvo treniņu grafiku dēļ  izvēlējās pabeigt vidusskolu tālmācībā – Rīgas 1.Tālmācības vidusskolā. Šobrīd Marina gatavojas uzsākt medicīnas studijas Rīgas Stradiņa universitātē. Dejotāja jau no bērnības aizrautīgi ir nodevusies jaunu zināšanu apgūšanai, un tālmācību sauc par lielisku risinājumu aktīviem, aizņemtiem cilvēkiem.

Pastāsti par sevi!

Mani sauc Marina, man ir 17 gadi un es nodarbojos ar sporta dejām. Lai pietiktu laika treniņiem, dejām un strādāšanai, uzsāku mācības Rīgas 1. Tālmācības vidusskolā.  Mācības sākumā man šķita grūtas, bet ar laiku pieradu pie apjoma un iemācījos atrast laiku it visam. Pozitīvi, ka mācību materiālu varēja izmantot kontroldarbos. Atkārtošana – zināšanu māte! Otro reizi skatot pierakstus, tu visu daudz labāk atceries, jo tas viss jau ir galvā.

Kā sporta dejas kļuva par Tavu prioritāti?

Esmu dzimusi Maltā, Rēzeknes novadā. Dejoju jau 13 gadus, kā arī spēlēju saksofonu, klavieres, ģitāru un flautu. No klātienes skolas aizgāju 10. klasē, jo  sapratu, ka nevaru divas reizes nedēļā braukt 260 km uz Rīgu, lai trenētos ar savu deju partneri. Nevarēju tik galā ar visiem kontroldarbiem. Pabeidzu mūzikas skolu un nolēmu – braukšu dzīvot uz Rīgu!

Kas šobrīd ir Tavs maizes darbs?

Strādāju biznesa konsultantu uzņēmumā. Biju nolēmusi, ka studēšu juristos, tāpēc izvēlējos šādu darbu. Bet plāni mainījās un iestājos Rīgas Stradiņu universitātē, kur studēšu medicīnu. Rezidentūrā domāju izvēlēties ginekoloģiju vai onkoloģiju.

Saviem 17. gadiem Tu esi ļoti apņēmīga!

Tāda jau biju 5 gadu vecumā, kad iemācījos reizināt un dalīt. Steidzos ātrāk mācīties skolā! Gadījās reizes, kad uz skolu aizskrēju bez somas, bet ar maku uzreiz uz bufeti paēst! Skolā es mācījos labi, katru gadu par mācību sasniegumiem saņēmu zelta medaļas.

Kā Tu atradi Rīgas 1.Tālmācības vidusskolu?

Gatavojoties pēdējam vidusskolas kontroldarbam, meklēju informāciju bioloģijā un atradu linku uz skolas mājas lapu. Sākumā to parādīju vecmāmiņai, jo mamma man dzīvo Vācijā. Vecmāmiņai ideja par tālmācību patika, un viņa gribēja zināt, cik tas izmaksās. Kopā ar vecvecākiem nolēmām, ka stāšos skolā un mācīšos. Skolā ir Vispārizglītojošā programma un Humanitārā programma. Es izvēlējos Vispārizglītojošo programmu un divus mācību  gadus apguvu vienā gadā. Treniņi sporta dejās paņēma ļoti daudz laika. Mācījos es naktīs – vienu nakti lasīju materiālu, otrā pildīju ieskaites. Kad nesanāca iekļauties termiņos, zvanīju skolas administrācijai un lūdzu, lai pievieno vēlreiz ieskaitei.

Kā atceries mācības Rīgas 1. Tālmācības vidusskolā?

Man ļoti patika skolas kolektīvs. Viņas bija ļoti mīļas dāmas! Mūsu rūķīši – tā mēs ar klasesbiedriem viņas saucām. Viņas vienmēr palīdzēja, atbildēja uz visiem jautājumiem.

Kur Tu, mācoties Rīgas 1. Tālmācības vidusskolā, iepazinies ar saviem klasesbiedriem?

Mēs iepazināmies konsultācijās. Tiesa, pirmajā semestrī konsultācijās bija tikai divi cilvēki – es un vēl viena meitene. Pēc pirmajiem eksāmeniem mēs visi iepazināmies. Viņi visi ir interesanti cilvēki ar savu pieredzes stāstu. Kad bijām iepazinušies, visi kopā mācījāmies eksāmeniem, gatavojām apsveikuma video skolotājiem, un kopā svinējām savu izlaidumu. Šogad skolu absolvēja aptuveni 130 cilvēki. Joprojām ar saviem klasesbiedriem uzturu kontaktus - mēs viens otru apciemojam, kopā atpūšamies. Es esmu visjaunākā, pārējie jau ir pieauguši cilvēki – 26, 30 gadi un vecāki. Viņiem jau ir ģimene un ilgāka darba un dzīves pieredze.

Kā juties mācoties kopā ar vecākiem skolēniem?

Manuprāt, mūsdienās vecuma atšķirības vairs nav šķērslis. Galvenais, lai ir kopīgas intereses, lai vienmēr ir par ko parunāt! Rīgas 1. Tālmācības  vidusskolas skolotājiem ir ļoti laba attieksme pret skolēniem. Skolotāji saprot, ka skolēni ir dažādās dzīves situācijas – dažiem ir mazi bērni, dažiem vecāki sirmgalvji, daži skolēni vienkārši ir ļoti aizņemti. Atceros, sākumā, kad Maltas klasesbiedri uzzināja, ka mācīšos Tālmācībā, viņi reaģēja ar aizspriedumiem, it kā tā būtu skola slaistiem. Nē, Tālmācībā mācās vislabākie, kuri dzīvē ir daudzas reizes aktīvāki cilvēki!

Piesakies mācībām Rīgas 1. Tālmācības vidusskolā līdz 31. augustam un iegūsti:

  • individuālu mācību plānu, kas ļaus apvienot mācības ar darbu/sportošanu/bērnu audzināšanu;
  • īpaši tālmācībai izstrādātus mācību un video materiālus;
  • jaunu un modernu tālmācības vidi “eSkola”;
  • pastāvīgu saziņu ar skolotājiem un skolas administrāciju;
  • bezmaksas PROF lietotāja statuss Uzdevumi.lv;
  • iespēju iegūt 100% atlaidi no mācību gada maksas