Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Citi raksti

Ātrais atvaļinājums

© Publicitātes foto

Vasara jau klāt!

Pirmais vasaras mēnesis jau gandrīz ir noslēdzies un tas nozīmē, ka vasara beidzot ir klāt un ar katru dienu siltāk paliekošās dienas mūs visus vilina doties ārā pie dabas, lai izbaudītu šo foršo laiku. Un nenoliedzami vislabākais veids, kā atpūsties atvaļinājuma laikā, ir doties kādā ceļojumā, bet, ja tu tikai tagad esi attapies, ka vasara jau klāt, tad tev ar steigu ir jāsāk plānot savs atvaļinājums. Ja tev atvaļinājums ir jūnijā vai jūlijā, tad tev laiks ir ļoti maz, bet, ja augustā, tad laika tev ir nedaudz vairāk, bet lai vai kā, tomēr ir pienācis laiks nopietni apsvērt, kur, kā un kad tad tu dosies savā vasaras atpūtā. Noteikti, ka pēdējā brīdī izplānot grandiozu ceļojumu pa vairākām Eiropas pilsētām vai arī pāri Amerikai nebūs iespējams un būs jādomā par kaut ko mazāku un mazliet piezemētāku, tāpēc varbūt ir vērts padomāt par mūsu pašu Latvijas apskatīšanu?

Apskati Latviju!

Mūsu pašu zeme vasaras sezonā ir ļoti skaista un tāpēc ceļojums pāri Latvijai nemaz nav tik peļama doma. Mums ir ļoti gara jūras piekraste, daudzas interesantas pilsētas, kā Valmiera, Cēsis, Ventspils, Kuldīga un, protams, arī mūsu galvaspilsēta Rīga ar savām nebeidzamajām izklaides iespējām. Latvijā ir iespējams atrast daudz un dažādus interesantus apskates objektus un vietas, ko būtu vērts apmeklēt, un tāpēc, ka mūsu zeme nav pārāk liela, tad vienas dienas laikā ir iesējams aizbraukt no vienas Latvijas puses līdz otrai. Vislabāk protams ir tad, ja ir iespējams noīrēt kādu atpūtas mājiņu vai arī viesnīcas numuru, kur tad arī pavadīt nakti, bet tiem, kam patīk atpūta pie dabas noteikti, ka ir iespējams arī palikt teltīs zem klajas debess. Mūsu pašu zaļie lauki un dziļie meži slēpj ļoti daudz dažādus objektus ko var apskatīt sākot ar akmens krāvumiem, ūdens kritumiem un staburagiem un beidzot ar kalniem, upēm un ezeriem, tāpēc vajag tikai pameklēt nedaudz informāciju, un dažu stundu laikā būs iespējams izplānot kārtīgu atvaļinājuma braucienu.

Ceļojums pa Baltiju?

Ja Latvijā visas interesantākās apskates vietas ir redzētas, tad noteikti, ka var doties arī uz mūsu Baltijas māsām, jeb Lietuvu un Igauniju, kur tāpat, kā pie mums arī ir daudz un dažādu interesantu vietu, ko apskatīt. Lietuvā noteikti ir jāredz kuršu kāpa, bet Igaunijā var apskatīt lielākās pilsētas, kā Pērnavu un Tartu. Protams, dodoties izbraucienā pa Baltiju noteikti vajadzēs atrast arī nakts-mītnes, jo vienas dienas laikā nebūs iespējams izbraukt tādas lielas distances un arī vēl apspēt kaut ko apskatīt. Abās no mūsu kaimiņvalstīm ir ieviests Eiro, kā valsts valūta, tāpēc nevajadzētu būt problēmām ar norēķināšanos, un, ja ir zināma Angļu vai Krievu valoda, tad ar komunikāciju arī nebūtu jābūt lielām problēmām, tāpēc šī ir ļoti laba alternatīva.

Tālākas ārzemes?

Uz vasaras sezonu avio biļetes nenoliedzami paliks dārgākas, jo daudzi cilvēki dosies atvaļinājumos, un tā kā vasara jau ir sākusies, tad pēdējā brīža ceļojums var izmaksāt visai dārgi. Bet, ja tev ir kādi draugi vai radi kādā no šīm valstīm un izdodas ar viņiem sarunāt naktsmītnes uz vienu vai divām dienām, tad vismaz nebūs jāmaksā par viesnīcu, un tas noteikti samazinās ceļojuma izmaksas. Biļetes, kur pēc vienas vai divām dienām vajadzīga arī atpakaļ-biļete ir diezgan pieprasītas un tādā veidā var samazināt arī to cenu, jo pērkot divas biļetes atsevišķi, tās būs dārgākas, kā iegādājoties tās kopā vienā pirkumā. Tas uz kuru pusi doties jau ir atkarīgs no tevis un tava paziņu loka, bet tad, kad ir atrastas nakts mītnes, tad pēc tam ir arī jāpameklē interesantās apskates vietas, kas ir tuvumā šai vietai. Parasti gan ir tā, ka šī sajūta, ka tu esi citā valstī un, šeit viss ir savādāk, ir pietiekoša un nemaz nav vajadzīgs apskatīt lielos tūrisma objektus, bet, protams, tie dod arī daudz dziļāku ieskati katras valsts kultūrā un citās jomās. Tā kā, tev pašam ir jāizlemj, vai šādas tūristu piesaistes vietas ir tā vērtas, vai tomēr var iztikt ar vienkāršu pilsētu un lauku reģionu apbraukāšanu un izpēti.

Kur ņemt līdzekļus atvaļinājumam?

Ja tu tikai tagad esi attapies, ka vajadzētu atvaļinājumā veikt kādu ceļojumu, tad noteikti, ka tev vairs nav daudz laika, lai sakrātu naudu šādām izpriecām, tāpēc bieži vien cilvēkiem rodas jautājums, kur tad lai ņem šo naudu? Viena iespēja protams ir iztērēt atvaļinājuma naudu, ko parasti izmaksā pirms šīs atpūtas, bet tādā veidā vēlāk nebūs naudas, par ko izdzīvot visu atvaļinājuma atlikušo laiku. Otrs variants ir šo naudu aizņemties kā ātro kredītu vai patēriņa kredītu, bet ar aizdevumiem ir tā, ka tos vajadzētu ņemt tikai tad, ja cilvēks ir tiešām drošs, ka to būs spējīgs atmaksāt. Ja esi pārliecināts, ka ātrie kredīti vai ilgtermiņa kredīti ir domāti tieši tev, tad noteikti dodies pie kāda no daudzajiem kreditoriem un piesakies šim kredītam, taču, ja tu tomēr neesi drošs, ka spēsi atmaksāt šo kredītu vai arī nevēlies notriekt visu atvaļinājuma naudu pāris nedēļās, tad varbūt ir jāmēģina izplānot ceļojums ar pēc iespējas mazākām izmaksām un jāatpūšas pie jūras vai kādā ezera malā bez šāda liela ceļojuma?