Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Citi raksti

Aptauja: Sievietes ir lielākas kūku baudītājas

© Publicitātes foto

Sievietēm daudz vairāk patīk našķoties ar kūkām nekā vīriešiem. Tāpat sievietes vairāk nekā vīrieši novērtē kūkas nozīmi visos nozīmīgākajos ģimenes svētkos, sākot ar kāzām, kristībām, bērna ikmēneša “mazajām jubilejām”, tiekoties ar sen neredzētiem draugiem, bērnu izlaidumos un citos svētkos, liecina uzņēmuma Latvijas Maiznieks sadarbībā ar Snapshots.lvveiktā iedzīvotāju aptauja.

Vismaz reizi mēnesī kūkas iegādājas 32% aptaujāto sieviešu, savukārt vīriešu vidū saldummīļu ir 25%. Sieviešu un vīriešu viedokli atšķiras arī, atbildot uz jautājumu: „Kādās dzīves situācijās jūs visbiežāk iegādājaties kūkas?” Izrādās, ka kūku kā neatņemamu darba kolektīva svinību sastāvdaļu atzīst 44% sieviešu un tikai 29% vīriešu. Arī skolas, augstskolas izlaidumus un kāzas attiecīgi 22% un 21% gadījumu sievietes vēlas atzīmēt ar saldu našķi, kamēr vīriešiem tas kā nozīmīgs iemesls ir tikai attiecīgi 12% un 13% gadījumu.

Arī visus nozīmīgākos ģimenes svētkus, īpaši tos, kas saistīti ar bērniem – piemēram, dzimšanas dienas, kristības, bērna “mazās” ikmēneša jubilejas pirmajā dzīves gadā, vārda dienas, pirmo skolas dienu, skolas un augstskolas izlaidumu, kā arī kāzas un kāzu jubilejas sievietes biežāk nekā vīrieši nevar iedomāties bez kūkām.

TOP 3 iemesli, kāpēc baudīt kūku:

Dzimšanas un vārda dienas ir pats svarīgākais iegansts kūkas baudīšanai – šajos svētkos kūkas rotā 80% iedzīvotāju galdu.

Otrs biežākais iemesls iegādāties kūku ir darba ballītes, jo 37% gadījumu plānotās svinības darba kolektīvos tiek atzīmētas ar saldu našķi.

Trešais populārākais iemesls kūkas baudīšanai ir tas, ka iemesla nav - 34% iedzīvotāju atzīst, ka kūkas viņi mēdz iegādāties “tāpat vien, bez īpaša iemesla”.

Latvijas Maiznieka veiktajā aptaujā 87% respondentu atzina, ka mēdz sevi lutināt ar kūkām – 80% iedzīvotāju tās iegādājas veikalā, bet 7% ēd tikai pašu gatavotas kūkas.

7% iedzīvotāju atzīst, ka ar kūkām atļaujas sevi palutināt vismaz reizi nedēļā. Vēl katrs trešais iedzīvotājs jeb 29% aptaujāto atzīst, ka kūkas iegādājas vismaz reizi mēnesī, bet visraksturīgāk gan Latvijas iedzīvotājiem ir kūkas baudīt reizi  2 – 3 mēnešos – tā rīkojas trešdaļa iedzīvotāju.

Aptauja veikta šī gada martā Latvijas iedzīvotāju vidū vecuma grupā no 18 līdz 74 gadu vecumam. Kopā aptaujāts 801 respondents.