Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Citi raksti

Metāla profili – unikāls materiāls jumtiem, fasādēm un palodzēm

© Ģirts OZOLIŅŠ, F64 Photo Agency

Viens no ražotāju atzītākajiem risinājumiem ēku fasādes atsvaidzināšanai un nokalpojuša jumta nomaiņai ir metāla jumtu un sienu profili. Vērā ņemamo izaugsmi un popularitāti veicinājušas metāla materiālu tehniskās un vizuālās īpašības, kas, pateicoties mūsdienu plašajām iespējām, apvienotas ar jaunākajām būvniecības tehnoloģijām, tādējādi nodrošinot lietotājam izturīgu un ilgmūžīgu namu apdari. Svarīgi zināt, ka plašas iespējas metāla segumu integrēšanai būvniecībā un zinošu speciālistu padomus piedāvā arī pašmāju uzņēmums SIA Toode.

Izvēloties atjaunot savu īpašumu vizuālo un tehnisko stāvokli, izmantojot modernos tērauda profilus, kas paredzēti kā jumtu, tā arī sienu apdarei, nozīmīgi ir iepazīties ar materiāla tehniskajām īpašībām un pielietojuma spektru – šīs zināšanas palīdzēs izvēlēties tendencēm un iespējām atbilstošākos risinājumus.

Plaša ekspluatācija

Kā vienas no būtiskākajām metāla profilu priekšrocībām ir jāmin to universālais un daudzveidīgais pielietojums, ātrā montāža un ilgmūžība. Tērauda jumtu un sienu profili ir izmantojami gan jaunu ēku būvniecībā, gan arī ēku renovācijā. Konkrētais materiāls ir ļoti pieprasīts arī mazajā arhitektūrā – garāžu, šķūnīšu un sētu būvniecībā.

Tāpat jāteic, ka tērauda jumtu un sienu profili ir universāls materiāls, kas piemērots ekspluatācijai gan sabiedriskajā, gan privātajā sektorā. Pateicoties materiāla vizuālajai elegancei, to var izmantot dažādu objektu celtniecībā un atjaunošanā – individuālo māju būvē, sabiedrisko, ražošanas, sporta un citu veidu celtņu būvē un renovācijā. Tērauda profilus veiksmīgi integrē arī daudzdzīvokļu māju renovācijā – konkrēti, fasādes apdarei un balkonu norobežošanai. Metāla profiliem raksturīga arī augsta ugunsdrošība, kas ir vērā ņemama priekšrocība, ja tos paredzēts izmantot ražošanas ēku renovācijai. Tajā pašā laikā šis materiāls ir lietojams otrreizējai pārstrādei un ir pilnīgi nekaitīgs videi.

Plastisks materiāls

Raksturojot tērauda jumtu un sienu segumu tehniskos parametrus, svarīgi zināt, ka tiem ir augsta temperatūras izturība, līdz ar to jumtam nekaitēs straujās temperatūras svārstības. Tā konstrukcija ir pilnībā aizsargāta no nokrišņu iedarbības, materiāls neabsorbē un neizdala mitrumu – tieši pateicoties tam, mūsdienīgā tērauda seguma kalpošanas kvalitāti nespēj ietekmēt svārstīgas temperatūras maiņas, kas raksturīgas Latvijas klimatam.

Apdares materiālu ilgmūžības garants ir arī vairākkārtējie virsmas pārklājumi, kas aizsargā metālu no apkārtējās vides nelabvēlīgās iedarbības, kas citkārt būtiski samazina segumu ekspluatācijas laiku. Šobrīd pasaules vadošie metāla ražotāji piedāvā ļoti plašu pārklājumu klāstu – PE, PUR, PVC, PVDF. Lai nodrošinātu papildu izturību un drošību, pirms pārklāšanas ar polimēru metāls tiek arī cinkots. Salīdzinot ar citiem vadošajiem materiāliem, metāls ir plastisks – tādējādi profilu izgatavošanas procesā iespējams iegūt visdažādākās formas, kas pielāgojamas konkrētām ēku arhitektoniskām īpatnībām. Savukārt nelielais lokšņu biezums būtiski samazina konstrukciju svaru.

Nodrošināt izturību

Būtiski ir atgādināt, ka loksnes tiek ražotas katram klientam nepieciešamajā garumā, kas būtiski samazina atgriezumu daudzumu uzstādīšanas laikā, kā arī atvieglo pašu montāžas procesu. Tāpat kā strādājot ar jebkuru citu materiālu, arī uzstādot tērauda jumta un sienu segumus, maksimāli jāpietuvinās augstākajiem kvalitātes standartiem.

Ražotāji norāda, ka, strādājot ar šādiem materiāliem, jāņem vērā daži priekšnoteikumi, kas garantēs ilgu seguma mūžu, – proti, ir jāizvēlas materiālam draudzīgi un atbilstoši instrumenti. Kategoriski aizliegts lietot abrazīvos griezējinstrumentus, jo griezuma vietā tiek nodedzināts polimēra pārklājums un cinka kārta, kas vēlāk būtiski samazinās segumu izturību pret ārējiem apstākļiem. Lai izsargātos no kondensāta veidošanās siltinātiem jumtiem un fasādēm zem metāla profila ir jāuzstāda difūzijas membrāna, savukārt nesiltinātiem jumtiem antikondensāta plēve, kā arī ar latojumu jānodrošina vēdināšanas sprauga.

Integrējams papildelementos

Ne mazāka nozīme fasādes atjaunošanā ir arī ārējai palodzei, ko uzstāda ārpusē loga apakšā. Tā pasargā ēkas konstrukcijas un loga rāmja apakšējās malas no mitruma iedarbības. Palodzes iespējams uzstādīt no ārpuses uz jebkuriem logiem, un tās ir viens no svarīgākajiem elementiem būvkonstrukcijas aizsardzībai. Ārējās palodzes mūsdienīgā izpildījumā ir profilētas metāla loksnes, kuras izgatavo no ļoti plāna cinkota tērauda vai cinkota tērauda ar plastikāta pārklājumu, kas padara materiālu ilglaicīgāku.

Bez sienu apdares profiliem no metāla iespējams izgatavot arī palīgmateriālus celtniecībai, kā arī jumta loksnes – metāla izstrādājumi ar nestandarta profiliem atvieglos jebkura arhitektūras projekta papildināšanu. Lai palīgmateriāli saskanētu ar jau esošo krāsu gammu, elementu izgatavošanai izmanto lokšņu materiālu ar dažādiem pārklājumiem (PUR, POLIESTER) un plašā krāsu izvēlē.

NODERĪGI

METĀLA SEGUMU PRIEKŠROCĪBAS

  • Universāls izmantojums
  • Ātra montāža
  • Ilgmūžība
  • Augsta temperatūras izturība
  • Materiāls neabsorbē un neizdala mitrumu
  • Aizsardzība pret nokrišņu nevēlamo iedarbību
  • Augsta ugunsdrošība
  • Lietojams otrreizējai pārstrādei
  • Videi nekaitīgs
  • Vairākkārtējs virsmas PE, PUR, PVC, PVDF pārklājums

IZMANTOJUMS

  • Jaunu ēku būvē
  • Ēku renovācijā
  • Mazajā arhitektūrā – garāžu, šķūnīšu un sētu apdarei
  • Piemērots gan sabiedriskajam, gan privātajam sektoram
  • Daudzdzīvokļu māju apdarei
  • Balkonu norobežošanai
  • Jumta un logu papildelementiem

ZINI!

2015. gada 9. aprīlī izstāžu kompleksā Rāmava durvis vērs izstāde Pavasaris 2015, kas ir nozīmīgākā lauksaimniecības, mežizstrādes, komunāltehnikas un dārzkopības izstāde Latvijā. Dalībnieku pulkā varēsiet sastapt arī uzņēmuma SIA Toode zinošos pārstāvjus, kas zinās ieteikt labākos risinājumus jūsu mājoklim.

Uzņēmums SIA Toode, kura birojs un ražotne atrodas Pierīgā, piedāvā plaša spektra risinājumus un visu nepieciešamo kvalitatīvai jumtu, sienu un citu ēku konstrukciju būvei un atjaunošanai. Tāpat tiek piedāvāti papildelementi un instrumenti darbam uz jumta.

Adrese:  SIA Toode, Gailenes, Krustkalni, Ķekavas pagasts, Rīgas rajons, LV-2111

(0,7km no Rīgas robežas pa Bauskas šoseju,  

no Rīgas braucot labajā pusē).

Bezmaksas konsultācijas 80004636

Tālrunis: 67501671

Mobilais tālrunis: 26596222

E-pasts: info@toode.lv