Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Citi raksti

Kad sākt jaunu dzīvi?

Kā veco gadu pavadīsi, tāds būs jaunais gads. Šis ir tikai viens no ticējumiem vai pieņēmumiem, kuru vairumam cilvēku patīk atcerēties un atkārtot. Tāpat kā sākt jaunu, citu, labāku, apzinīgāku dzīvi apņemamies nevis tūlīt, bet vai nu 1. janvārī, vai sagaidot savu dzimšanas dienu.

Praktiskā Astroloģija» piedāvā astrologu un šoreiz arī psihoterapeita pārdomas par to, pirmkārt, kāpēc gribam izmaiņas dzīvē, otrkārt, kālab vēlamies tās saistīt ar konkrētu datumu un, treškārt, kad un kur to vislabāk darīt. Pirms tam vēlams izprast, vai to vispār vajag.

GADA HOROSKOPS NESĀKAS 1. JANVĀRĪ

Sertificēta astroloģe Māra Ošuroka:

– Ir daudz cilvēku, kas apņemas no jaunā gada vai dzimšanas dienas sākt citu dzīvi. Es un mani kolēģi astroloģijas skolā «Horoskopu pasaule» vadāmies pēc sistēmas, ka cilvēkam gada horoskops nesākas 1. janvārī. Tas tomēr ir saistīts ar katra cilvēka bioritmiem, un nevar visiem kaut kas notikt vienā datumā.

Varam ņemt vērā arī 1. janvāri, bet tam nav saistības ar cilvēka personīgo horoskopu. 1. janvāris ir saistīts ar kalendārā gada maiņām un stereotipu, ka ar jauno gadu sāksies jauna dzīve. Mācu cilvēkiem organisma attīrīšanu, un tā nav jāsāk ar jauno gadu, jo katram ir savs brīdis, kad uzsākt, ir jāievēro daudzi un dažādi astroloģiskie aspekti. Astrologi meklē konkrētus datumus konkrētam cilvēkam, kad viņam sākt jaunu darbu, beigt attiecības, apprecēties. Ja jau jaunu dzīvi sāk 1. janvārī, kāpēc tad visi neprecas 1. janvārī?

Mēs piedzimstam dažādos gada laikos, dažādos diennakts laikos, tāpēc sistēmā, kurā strādāju, tiek ņemts vērā sešu mēnešu periods pirms un pēc dzimšanas dienas. Kad paiet piektais mēnesis pēc dzimšanas dienas, ritmi sāk kristies, septītajā – kāpj uz augšu. Tad ir veiksmīgāk kaut ko darīt un apņemties. Gada laikā ir divi tādi periodi. Esmu novērojusi, un klienti ir apstiprinājuši, ka tas tiešām strādā. Mans skolotājs Juris Kauliņš ir šīs programmas radītājs un ne reizi vien ir pārbaudījis to savā dzīvē.

Katram cilvēkam ir savs ceļš, misija, un tas viņam ir jādara. Vienam ir vēlams sports, otram dejošana, trešajam astroloģija, ceturtajam – inženierzinātnes... Ja viņš uz tā ceļa nonāk, tad jaunu dzīvi var sākt jebkurā laikā. Bet apņemšanās var neizdoties, ja cilvēks pašos pamatos nedara lietas, kas viņam ir vēlamas. Tad gada horoskops «nestrādā», ir tukšs stāsts. Esmu par to pārliecinājusies. Tāpēc man nepatīk, ja atnāk klients un saka: paskatieties manu gada horoskopu, man neko citu nevajag! Viņam var atbildēt: tev būs brīnišķīgs gads! Bet, ja nezini, vai cilvēks nodarbojas ar to, ar ko viņam jānodarbojas, tad tas ir kā ārstam, kurš ārstē, nenosakot diagnozi. Tad viss ir pa tukšo.

Ja pamathoroskopā ir iezīmēts, ka vēlams braukt uz ārzemēm, strādāt par žurnālistu, par ārstu vai tamlīdzīgi, tad konkrētais gada horoskops iezīmē, vai tam ir labvēlīgs vai mazāk labvēlīgs laiks. Ja cilvēka natālajā kartē (pamathoroskopā – red.) redzams, ka ārzemes viņam nav vajadzīgas, tad jāatbild uz jautājumu, ko tu tur darīsi? Vai brauksi strādāt savā jomā, tajā, kas atbilst pēc būtības, vai sēnes lasīt? Ja tā, tad vari nebraukt, būtu muļķīgi gaidīt, ka notiks brīnums. Piemēram, sievietei gada horoskops paredz mācības, bet ne jau astrologs drīkst iejaukties liktenī vai karmā un pateikt – nē, tu šogad nedrīksti dzemdēt, ja viņa uzstāj, ka grib to, nevis mācīties. Paiet gads, divi, viņa atnāk, ir dzemdējusi bērnu, bet nav darījusi to, kas togad bija ieteicams – mācījusies, ceļojusi. Un viņai ir problēmas, jo nav izmantojusi potences, ko iezīmēja gada horoskops.

Tāpēc, ja cilvēks atnāk un prasa – kas man šogad būs, lielākā kļūda ir ignorēt faktu, vai viņam vispār vajag darīt to, ko viņš grib.

Vai arī saka: man cits astrologs apsolīja to un to, kāpēc neizdevās? Viens no skaidrojumiem – astrologs strādājis citā sistēmā, kur, piemēram, gada horoskopā 9. māja, kas atbild par ārzemēm, ir pilna ar planētām. Tātad vajag skriet, darboties. Otrā sistēmā 9. māja būs tukša, tātad nekur nav jāskrien, nekas nav jādara. Bet astrologs saka – brauc, dari! Viņš jau nemelo, tikai strādā nepareizā sistēmā, sasola zelta kalnus, bet rezultātā ārzemēs cilvēkam nekas neizdodas.

Esmu novērojusi, kas notiek, ja dzimšanas dienu vai jauno gadu sagaida tālākās ārzemēs. No savas pieredzes varu teikt, ka tad viss gads ar ārzemēm ir ļoti spēcīgi saistīts. Ja redzams, ka cilvēkam būs smags nākamais gads, arī tad iesaka aizbraukt uz ārzemēm, lai ietekmētu enerģētiku. Tad mainās planētu stāvoklis, jo horoskopā mums katram ir savas gada valdošās planētas. Piemēram, dzīvojot Latvijā, valdošā planēta būs Saturns, kas atbild par smagām, liktenīgām lietām. Ja esi gatavs ar to aci pret aci nostāties, tad strādā ar šo tēmu. Aizbraucot citur, var iegūt citu gada planētu. Tā nav bēgšana no likteņa. Reizēm klienti domā – ja jau man tas krusts jānes... Es prasu: cik ilgi nesīsiet? Visu mūžu? Uzskatu, ja jau iedod informāciju, tad varbūt esi nopelnījis ar to vairs nestrādāt.

*

VIENLAIKUS GRIBAM UN NEGRIBAM

Psihoterapeits Ansis Jurģis Stabingis:

– Patiesībā jau cilvēks negrib mainīties. Viņš it kā grib mainīties, bet negrib neko darīt, un tas notiek vienlaikus. Tās divas lietas nav pretrunā. Cilvēkiem tas ir raksturīgi, ka gribam vairākas lietas vienlaikus. Ir pilnīgi normāli, ka cilvēks grib, lai viņa dzīve mainās, jo viņš nav apmierināts ar to, bet tajā pašā laikā grib, lai viņam ir labi tagad un uzreiz. Tāpēc notiek atlikšana – idejai, ka vajag mainīties, ir grūti loģiski strīdēties pretī, un tad nolemjam, ka mainīties labāk nākotnē, ne tagad. Mēdzam teikt – pēc divām nedēļām būs īstais datums, un tad gan sākšu mainīties. Tā ir sevis mānīšana, izdabāšana sev, padošanās. Tātad vēlme nav spēcīga, pietiekami patiesa un dziļa, nav pietiekami visaptveroša. Jo, ja tā būtu, tad nevajadzētu datumu, cilvēks vienkārši to izdarītu.

Protams, dzimšanas diena, nedēļas sākums, mēneša pirmais datums – tur jau ir jauns sākums iestrādāts. Laikam ir divas dabas: viena lineāra, otra cikliska. Cikliskums pastāv tajā faktā, ka visu laiku kaut kas beidzas un sākas no jauna. Kad jaunais sākas – mēneša, gada, nedēļas pirmā diena – var saprast, ka tad arī cilvēkam gribas sākt kaut ko jaunu.

Ja cilvēki grib kaut ko mainīt savā dzīvē un jau maina, tad viņi var nesaistīt to ar datumu. Viņi var domāt tā: es tagad nomainu darbu un jaunajā darbā mainīšu vēl kaut ko, piemēram, ēdīšu siltas pusdienas katru dienu. Vai, pārceļoties uz jaunu dzīvesvietu, tad gan skriešu, jo tā ir tuvāk mežam. Vai, nopērkot jaunu rakstāmgaldu vai plauktu – tad gan es uzturēšu kārtību. No vienas puses, tas var palīdzēt, bet tas ir vairāk ārējs atribūts, pašapmāns.

Gribasspēks ir katram cilvēkam, bet tas saistīts ar spēju pateikt «nē». Jo mēs vienlaikus gribam dažādas pretējas lietas un vienai no tām jāpasaka «nē». Gribasspēks nozīmē izvēlēties, jo ievērot režīmu ir grūtāk nekā darīt pa vecam. Vieglāk ir ēst bulciņas, grūtāk ir neēst. Gribasspēks nozīmē iet grūtāko ceļu lielāku mērķu vārdā.

Tomēr svarīgi ir apzināties, ka cilvēkam piemīt divas dabas. Tās ir katrā no mums. Zināt, kā tās darbojas, mijiedarbojas, pazīt tās, pazīt sevi, saprast, kā tās ietekmē mani, kurā brīdī kāda daba ir aktīvāka... Kad cilvēks sevi labāk pazīst, viņš var brīvāk izvēlēties, kā rīkoties.

CIK JAUNO GADU IR GADA LAIKĀ?

Sertificēts astrologs un numerologs Kristaps Baņķis:

– Cik pavisam gada laikā objektīvi iestājas «jaunie gadi»? Numeroloģijā tiešām atskaites punkts ir kalendārā un gada maiņa 1. janvārī. Numeroloģijā katru gadu mainās pārrēķini, un visbūtiskāk enerģētika mainās gadam. Tikko datumos vai gadskaitlī parādās vieninieks, tas ir jaunā sākums. Saistībā ar 1. janvāri var runāt par kolektīvo enerģētiku, tāpēc tā darbojas. Astroloģijā 1. janvārī nekas nemainās.

Nākamais – Austrumu gads, tas ir mainīgs katru gadu līdz ar pirmo jauno Mēnesi Ūdensvīra zīmē. Senatnē tautas izpētījušas, ka gadiem atbilst īpašības, kas piemērojamas no dzīvniekiem. Austrumu gadi – tā vispirms ir saistība ar kosmosu, pēc tam seko Mēness kalendārs, kad katru mēnesi var sākt ko jaunu.

Astronomija un astroloģija ir vienotas uzskatā, ka ir vēl kāds gada sākums – pavasara saulgrieži jeb Saules atrašanās Auna zīmē. Tad arī dabā var redzēt ar neapbruņotu aci, ka viss mostas. Tāpēc nav jēgas kaut ko svarīgu uzsākt īsi pirms 20. vai 21. marta, ja uzreiz pēc tam visa daba ir kopā ar tevi. Esam saistīti ar dabu, mums maksimāli jāpielāgojas dabas ritmam.

Un vissvarīgākais katram cilvēkam – viņa gada jeb Saules cikls, individuālā dzimšanas diena, no kuras sagaidīšanas ir atkarīga gada prognoze.

Ja esi dzimis Latvijā (kam atbilst Jaunavas zīme), tad uzskatu, ka nozīme ir sīkumiem, detaļām. Maini savu ikdienu, ieradumus! Sāc ar to, nevis kardināli, ar ģenerālām lietām. Citādi var izraisīt krīzi savā dzīvē, ar to būs jātiek galā un var pazaudēt to, kas bijis. Manuprāt, var attīstīties pakāpeniski, nezaudējot laicīgos uzkrājumus.

Kāpēc jaunu dzīvi gribas sākt konkrētos datumos? Domāju, ka tas sakņojas cilvēka iekšējā cikliskumā, kur ir atsauces uz planētām. Cilvēks var nezināt, kura viņa planēta sāk vai beidz ciklu, ka viņa Marss šodien noslēdz divarpus gadu ciklu, bet intuitīvi jūt, ka atrodas uz sliekšņa un ir kaut kas jādara. Astroloģija palīdz precīzi noteikt, kurš ir tas brīdis. Runājot par cikliem – gan to tiešo, gan netiešo iedarbību uz cilvēka vēlmēm, ir svarīgs arī filozofiski eksistenciālais pamats. Ikviens ir dzimis, lai atkarībā no sava rakstura mustura (planētu izvietojuma) mainītu savu dabu, censtos īstenot sava rakstura pozitīvo pusi. Tas ir lielais dvēseles līgums/atmiņa/uzdevums (sauksim kā gribam). Ikdienā tas izpaužas kā vēlme, teiksim, atmest smēķēšanu vai sākt jaunu dzīvi un mainīties uz labu. Šie cikli astroloģijā nosaka, kad un ko darīt.

Daudzi cilvēki pirms dzimšanas dienas (atkarībā no planētu stāvokļa) jūtas saguruši. Savukārt citus īsi pirms dzimšanas dienas pārņem sajūta, ka kaut kas ir jāmaina. Iespējams, viņus ietekmē planētu cikliskums, piemēram, Marsam ir 2,5–3 gadu cikls, Jupiteram 12 gadu, Saturnam – 29 gadu cikls.

Katru mēnesi cilvēkam mainās harmoniskais un disharmoniskais laiks, ko nosaka individuālais Mēness cikls. Ja to nezina, tad viņš var gaidīt 1. janvāri, lai uzsāktu kaut ko jaunu, kaut gan gada laikā viņam ir bijuši daudzi tādi individuālie «pirmie janvāri». Daudzi īsti neizprot Mēness ciklu mijiedarbību. Individuāli katram var būt brīnišķīgs laiks, bet tik un tā to visu nevarēs izmantot, ja dabas spēki būs pretēji. Universālais Mēness cikls – augošs, dilstošs utt. – attiecas uz visiem, tas ir enerģētiski spēcīgāks. Ja universālais Mēness cikls pašlaik ir dilstošs, bet cilvēka individuālais – augošs, tad var nesanākt tās darbības, kur kaut kas jāizbeidz. Piemēram, nevar nepērprotami pateikt, ka visiem cilvēkiem dilstošā Mēnesī griezti mati augs lēnāk. Tas atkarīgs arī no viņu individuālā Mēness cikla.

Jaunu nedēļu nevajadzētu uzsākt pirmdienā, kas ir Mēness diena un nav laba jaunam sākumam. Tā ir rūpju un ap sevi ņemšanās diena. Pareizāk būtu nedēļu sākt svētdienā, Saules dienā. Bet tāds nu ir apkārtējās pasaules uzstādījums. Tāpēc ar Mēness kalendāra palīdzību mēģinu parādīt, vai cilvēks dzīvo pēc sabiedrības nosacījumiem un likumiem vai pēc dabas likumiem, kas nav viens un tas pats.

Cilvēkā mēdz darboties iekšējais kļūdu mehānisms, kas var intuitīvi noteikt, kurā brīdī kaut ko darīt, lai kļūdītos. Tādos gadījumos universālais Mēness kalendārs palīdz noturēties uz īstā ceļa. Piemēram, nevajag sākt darbus čika laikā, bet tieši tad cilvēkus pārņem sajūta, ka vajag rīkoties. Arī retrogrādajā Merkurā daudzi drudžaini darbojas. Tie ir cilvēki, kam piemīt šis karmiskais kļūdu mehānisms. Viņi rīkojas, lai kļūdītos.

Lielākā daļa cilvēku tādu informāciju uztver kā ierobežojumu: kā tad tā, es nevarēšu kaut ko darīt! Gribu mudināt saprast, ka vajag domāt radoši. Protams, pastāv zināma kārtība. Saule taču arī lec no rīta, nevis tad, kad mums gribas. Tiešām, čika laikā nevajag neko darīt, bet kas traucē izdomāt, kā, piemēram, pelnīt naudu tā, kā nekad neesi to darījis? Jā, šajā laikā nevajag naudu tērēt, bet izdomā, ko ar to iesāksi. Čika laiks un citi nosacījumi nav nolemtība, tie ir tikai pieturas punkti. Ko tu tajos dari, tā ir tava darīšana.

Dzimšanas diena tiešām ir īstais brīdis darīt kaut ko tādu, kas attiecas uz vēlmēm un apzinātu darbību. Es salīdzinu ar Mēness ciklu: pirmais pusgads ir spēku kāpināšana, enerģijas uzņemšana, darīšana un ieguldīšana, tāpat kā augošā Mēnesī. Ap dzimšanas dienu sākas jauns gads, jauna kulminācija, kad vajadzētu kaut ko uzsākt. To varētu nosaukt par individuālo pilnmēnesi, kad daudz kas vainagojas. Viss atkarīgs no tā, cik esi ieguldījis pirms tam. Pēc tam ir sekas jeb dilstoša enerģētika, kuras laikā vairs nevari būt radošs un gāzt kalnus. Tāpēc laiks līdz dzimšanas dienai jāpavada atpūtas režīmā. To īpaši izjūt gribas cilvēki – biznesmeņi, sportisti. Enerģija iet prom, citi ir spēcīgāki.

Kas simboliski notiek dzimšanas dienā? Tā ir individuāla pārdzimšana. Astrologi zina, ka, pārdzimstot citā valstī, cilvēkam var mainīties gada horoskops. Esmu tā eksperimentējis un izsprucis sveikā no dažām lietām. Ja nezini, ko nesīs dzimšanas dienu sagaidīšana citā valstī, un pēkšņi sāc braukāt apkārt, tas var būt bīstami. Bet, ja gribi mainīt savu dzīvi radikāli, tad sagaidi dzimšanas dienu katru gadu citā valstī! Un vairs nevarēsi savu dzīvi kontrolēt...

*

PATIESI STĀSTI

Dzīve mainījās

Piecus gadus 1. janvārī jelgavniece Alise atradās nevis Latvijā, bet Itālijā, Austrijā un Anglijā. Viņa uzskata, ka Austrijā sagaidītais 2006. gads turpmākos 12 mēnešus būtiski neietekmēja, bet Anglijā un Itālijā – gan. Austrijā viņa apmeklējusi kādu slavenu lūgšanu vietu. Nepiepildījās nekas, ko lūgusi. «Laikam tāpēc, ka tā valsts mani atstāja vienaldzīgu, nepiepildījās arī lūgšanas,» Alise nosmej.

Londonā kopā ar draugiem viņa bija 2000. gada 1. janvārī – tieši Milleniuma histērijā. Pārlasot piezīmes, Alise konstatēja, ka 2000. gadā viņu pārņēmušas nepamatotas gaidas, vēlme pēc pārmaiņām, bet kopumā to varētu dēvēt par nervozu dīdīšanos. Tomēr togad dzīves materiālā puse bijusi veiksmīga – lieli pirkumi, pamatīgi remonti. Alises draudzene Elza toties 2000. gadu savā dzīvē vērtējusi kā «tipisku angļu gadu» – bēdīgu, drūmu un bez pārmaiņām. Citādi viņu ietekmēja Austrijā sagaidītais 2006. gada 1. janvāris. «Laiks pēc tam bija emocionāli piesātināts, gads bija spilgts. Nezinu, vai tāpēc, ka jauno gadu sagaidīju Austrijā, vai tāpēc, ka tur sastapu cilvēkus, kurus Latvijā nebūtu satikusi.»

Itālijas izvēle jaunā gada sagaidīšanai bija nejaušība. Draudzenes apsēdās pie galda kafejnīcā un sprieda – kur brauksim? Varbūt uz Itāliju? Lai iet! Itālijā Alisei sākās romantiskas attiecības, pēc tam Jaungadu viņa tur sagaidīja arī citugad. Viņa vērtē, ka tolaik gada enerģētika bija pirmatnēja, egoistiska, citāda, nekā dzīvojot Latvijā. Ja cilvēki viņai līdzās bija uz viena viļņa, tad jutās laimīgi, bet pārējie pārmeta egoistisku uzvedību. Tolaik viņa nedomāja, kā vajadzētu rīkoties pareizāk. Kā straume nesa, tā dzīvoja. Tagad Alise atzīst – tajās attiecībās nebija viegli, bija dārgi jāmaksā par tik vētrainām jūtām.

«Itālija mainīja manu privāto dzīvi un sapurināja fizisko formu. Kaut agrāk riebās Hemingvejs, es pat obligāto literatūru nespēju izlasīt, pēc Itālijas man viņa romāni sāka patikt. Makjavelli iepatikās. Reinholda Mesnera grāmatas. Ievēroju, ka izmainījās attieksme pret ziemu. Ziema – tas ir forši! Sapratu, ka man vajadzīgas regulāras fiziskas nodarbības. Līdz tam aizrāvos ar diētām, bet kopš Itālijas sapratu – man vajag citādi sevi uzturēt formā,» viņa stāsta. Sieviete atklājusi, ka viņai ir spēcīga griba, lai to arī īstenotu.

Dzimšanas diena vilcienā

G. K. trīs reizes savu dzimšanas dienu sagaidīja Rīgas–Ļeņingradas vilcienā. Tas notika tajos laikos, kad tagadējā Sanktpēterburga tika dēvēta par Ļeņingradu. Viņa atceras: «Es šo pilsētu ļoti mīlu, izjūtu kā savējo jau sen. Tagad savu dzimšanas dienu vilcienā vairs nesagaidu, arī uz Pēterburgu tik bieži nebraucu. Tolaik es nebiju izveidojusies kā personība, un man bija iekšēja vajadzība dzimšanas dienā būt tur. Sēdos vilcienā un braucu. Vienmēr dzimšanas dienā un vienmēr viena, kaut arī esmu ļoti sabiedriska. Pavadīju Ļeņingradā nedēļu, staigāju pa muzejiem, pa pilsētu un jutos labi. Man to vajadzēja!»

*

KĀ SVINĒT DZIMŠANAS DIENU

Apbruņojieties ar pacietību! Būs jāsvin 12 dienas. Kāpēc? «Dzimšanas diena ir individuāla pārdzimšana, kas liek veltīt laiku sev. Lai nenotiktu tā, ka viens datums izšķir visu gada tēmu, viedi cilvēki ir izdomājuši rituālu kārtību,» skaidro Kristaps Baņķis.

Dzimšanas diena ir starta brīdis, pirmā diena 12 dienu ciklā, kas noteiks turpmāko mēnešu notikumus un sajūtas – līdz nākamajai dzimšanas dienai. Tā atbilst pirmajai zodiaka zīmei astroloģijā un pirmajam mēnesim. Kā pavadīsi pirmo dienu, tā dzīvosi visu mēnesi. Ja sāc savu dzimšanas dienu svinēt tā, ka alkohols plūst aumaļām, tas nenozīmē, ka visu pirmo mēnesi dzersi kā kamielis. Vien padomā, cik rīcībspējīgs ir piedzēries cilvēks? Tātad pirmais mēnesis tiks nodzīvots nekontrolēti, kā pa miglu, ar daudzām neskaidrām situācijām. Līdzībās runājot, sēšanas brīdī zemnieks ir piedzēries, staigā pa grāvjiem, kaisa sēklu, kur pagadās. Ja dzimšanas dienu kāds vētraini svin četras dienas, tad visu sēšanas laiku viņš ir darbojas haotiski. Kādu ražu pļēgurs novāks? Visticamāk, to, kas pagadīsies pa rokai.

«Nevajag visu uztvert burtiski, esiet radoši!» novēl astrologs. Un atgādina, ka kalendārie gadi mēdz būt gan īsie, gan garie. Tā kā cilvēka dzimšanas brīdī Saule atrodas noteiktā punktā, tad atkarībā no gada garuma Saules atgriešanās tajā pašā punktā, kāds bija cilvēka dzimšanas brīdī, var notikt ar 12 stundu nobīdi uz vienu vai otru pusi. Precīzu pārdzimšanas brīdi noteiks astrologs. Tāpat arī jāpievērš uzmanība universālajam Mēness ciklam. Ja gribēsies Vēža dienā aizvest sievu piknikā, bet tā būs 29. Mēness diena, tad jārēķinās, ka divvientulībā iecerētā atpūt var arī neizdoties kā iecerēts.

1. diena atbilst Auna zīmei.

Dzīvo dinamiski, veselīgā egoismā, sev. Dzīvo aizrautīgi!

2. diena atbilst Vērša zīmei.

Vērsis ēd, guļ, bauda. Sagādā sev ķermeniskās baudas, kuras liek justies komfortabli. Var noguldīt naudu bankā. Un galdu vajag klāt bagātīgi, lai visi redz, cik pārticīga dzīve patīk Vērsim.

3. diena atbilst Dvīņu zīmei.

Komunikācijas diena. Satiecies ar draugiem, runājies, apspriedies, kolektīvi iepērcies.

4. diena atbilst Vēža zīmei.

Rosies pa mājām, gatavo ēst, iepriecini citus un sagādā viņiem patīkamus kopā pavadītus mirkļus. Ne tikai uzaicini, bet arī aizved savu tuvo cilvēku piknikā!

5. diena atbilst Lauvas zīmei.

Oho! Šī ir īstā diena, kad svinēt kopā ar draugiem, jo Lauva grib izrādīties, gozēties priekšplānā un saņemt dāvanas. Priecājies uz nebēdu, nesēdi kaktiņā!

6. diena atbilst Jaunavas zīmei.

Praktiskā Jaunava gribēs sakopt iepriekšējās dienas ballītes sekas. Ir laiks savest kārtībā atliktās lietas.

7. diena atbilst Svaru zīmei.

Diplomātijas laiks. Jābūt atsaucīgiem, izpalīdzīgiem.

8. diena atbilst Skorpiona zīmei.

Enerģētiski piesātināta diena, seksuālas baudas laiks. Ja interesē ezotērika, tad var pievērsties neracionāliem jautājumiem. Šajā dienā var kārtot finanšu lietas, kas saistītas ar kredītiem, naudas aizdošanu.

9. diena atbilst Strēlnieka zīmei.

Dullā Daukas diena. Ja ir gribējies kaut kur aizbraukt un redzēt ko nebijušu, tad ir īstais laiks. Var izmēģināt kaut ko līdz šim neizmēģinātu, pat ja citi nesapratīs, kāpēc.

10. diena atbilst Mežāža zīmei.

Var uzsākt tālejošus projektus, bet pirms tam ieteicams izvērtēt, kā veicies ar iesāktajiem darbiem. Ja vajadzīgs, dzīve šodien ir jāsakārto pa plauktiņiem.

11. diena atbilst Ūdensvīra zīmei.

Radošums, jaunrade, spontāna rīcība. Ļaujies tam visam jautrā kompānijā! Vakarā atrodi laiku palasīt izzinošu, intelektuālu literatūru.

12. diena atbilst Zivju zīmei.

Uzklausi citus, neatraidi, ja viņi grib izkratīt sirdi. Tomēr parūpējies par savu labsajūtu un atlicini laiku pabūt vienatnē, padomāt. Zivīm domāšana un apcere patīk.

*

Gadu no vienas dzimšanas dienas līdz nākamajai var salīdzināt ar Mēness ciklu: divus un četrus mēnešus pēc dzimšanas dienas sākas harmonisku iespēju brīdis, bet disharmoniska enerģija atkārtojas trīs mēnešus pēc dzimšanas dienas. Tad, trešajā mēnesī, var sākties krīze, konflikts, kas izsitīs no sliedēm, iespējams, cilvēks saslims.

Piemēram, 1. jūnijā dzimušajiem 1. augustā iestājas harmonisks, 1. septembrī – disharmonisks laiks. Tādējādi var plānot, kad labāk atpūsties, bet kad uzsākt jaunus projektus. Sešus mēnešus pēc dzimšanas dienas seko kulminācijas brīdis, visspēcīgākā enerģija. Savukārt atpūtu vislabāk ieplānot pirms dzimšanas dienas.